FETÖ en büyük darbeyi İslam'a vurdu

FETÖ en büyük darbeyi İslam'a vurdu
"Gençler, kendilerine dini nasihatlerde bulunan insanlara bundan sonra nasıl güvenebilecek"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, FETÖ'nün darbe girişimi ve ortaya dökülen acı gerçeklerde en büyük yarayı İslam ve maneviyatın aldığına dikkat çekerek, "Gençler, kendilerine dini nasihatlerde bulunan insanlara bundan sonra nasıl güvenebilecekler?" diye sordu.

İŞTE ASIL MESELE

Olağanüstü Din Şûrası'nda konuşan Diyanet Başkanı Görmez, şöyle devam etti: “Onlara inanmakla içine düşürüldükleri hüsran ve umutsuzluğun anaforunda bu gencecik yüreklerin içine sürüklenmeleri muhtemel nihilizmden onları koruyarak İslam’ın tertemiz bir barış, adalet, kardeşlik ve yüksek ahlak çağrısı olduğuna bu gençler neden ve nasıl inanacaklardır? Bu gayyadan gençlerimizi hangi iman, hangi güvenilirlik ve hangi şevkle koruyabileceğiz? Bu gençlerimizi bunalımdan, buhrandan nihilizmin girdabından kurtararak İslam’ın yüce hakikatlerine ulaştırma yolunda gerçekleştireceğimiz bu şura kararları bize yol gösterecektir." 

"RABBİM VE MİLLETİM BİZİ AFFETSİN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuşmasında "Şayet, 17-25 Aralık sonrasında aldığımız önlemler olmasaydı, özellikle yargıda aldığımız önlemler olmasaydı bu darbe girişimi muhtemelen sadece Silahlı Kuvveler içindeki bir grup silahlı teröristin değil, polisiyle, yargısıyla, bürokrasinin diğer unsurlarının katılımıyla çok daha büyük bir tehdit olarak karşımıza çıkacaktı. Her şeye rağmen, bu hain örgütün gerçek yüzünü çok daha önceden ortaya dökmemiş olmanın üzüntüsü içindeyim. Bundan dolayı hem Rabbimize hem de milletimize verecek hesabımız olduğunu biliyorum. Rabbim de milletim de bizi affetsin" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.