Beratcan cinayetinde mide bulandıran detay

Beratcan cinayetinde mide bulandıran detay
Bir zamanlar Türkiye'nin gündeminden düşmeyen Beratcan cinayetinde anne ve katil sevgilisi hakkında istenen ceza belli olurken iddianamede mide bulandıran detaylar ortaya çıktı.

İstanbul Kartal'da kaybolduktan 15 gün sonra su kuyusunda cansız bedeni bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ün öldürülmesi ile ilgili soruşturma tamamlandı. Anne Türkan Karakütük ve sevgilisi Ersin Kaşıkçı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.


ANNESİNİN YASAK AŞKINA TANIK OLDU

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre olay şöyle gelişti:
34 yaşında evli ve bir çocuk annesi Türkan Karakütük'ün servis şoförü Ersin Kaşıkçı ile gayri resmi ilişkisi vardı. Çift, 7 yıl boyunca servis aracında ve kiralık evlerde ilişki yaşıyordu.

Geçtiğimiz aylarda Türkan Karakütük, 10 yaşındaki oğlu Beratcan'ı alarak sevgilisi Ersin Kaşıkçı ile buluştu. Yakacık'ta ormanlık alana giden çift, Beratcan'ı araçtan indirdi ve ardından ikili birlikte oldu. Beratcan ise bu birlikteliğe şahit oldu ve annesine, "Anne sen babamdan boşanıp Ersin abiyle mi evleneceksin" diye sordu. Anne Karakütük, oğlunun bu sorusu üzerine yaşadığı gizli birlikteliğin kocası tarafından öğrenilmesinden korkarak sevgilisinden oğlu Beratcan'ı öldürmesini istedi.

BOĞDUKTAN SONRA SU KANALINA ATTI

Sevgilisinin bu isteğini kabul eden Ersin Kaşıkçı, 9 Mart günü Beratcan'ı okul çıkışında beklemeye başladı. Servis aracına bindirdiği küçük çocuğun ağzını ve kollarını koli bandıyla bağlayarak battaniyeye saran Kaşıkçı, küçük çocuğu bagaja kilitledi. Ardından Beratcan'ı Tuzla Tepeören Mahallesi Trafo Merkezi su kanalına götürdü. Kaşıkçı, Beratcan'ı önce suda boğdu ardından küçük çocuğun cansız bedenini su kanalına attı

GÖRÜNTÜLERDEN TESPİT EDİLDİ

Aynı gün anne Karakütük, sanki hiçbir şeyden haberi yokmuş gibi kocası Ergün'ü arayarak Beratcan'ın okuldan çıktıktan sonra eve dönmediğini söyledi. Baba Ergün Karaktütük ise polise başvurarak yardım istedi. Bu sırada Ersin Kaşıkçı, Beratcan'ı öldürdükten bir gün sonra olay yerine giderek minik Beratcan'ın cansız bedeninin olay yerinde olmadığından emin oldu. Polis tarafından başlatılan soruşturmada, okul etrafındaki kamera kayıtları inceleme altına alındı. Kayıtlardan, çocuğun servis aracına binerek görüldüğü 7 dakikalık bir görüntüye ulaşıldı.

ANNEDEN GELEN "ÖLDÜR" EMRİ!

Beratcan'ın bindiği servis aracı tespit edilip, Ersin Kaşıkçı gözaltına alındı. İfadesinde suçunu itiraf eden genç adam, "Beratcan birlikte olduğumuzu gördükten sonra Türkan bana, 'Ne yap et Beratcan'dan kurtul. Bunu bir şekilde hallet' dedi. Ben nasıl yapacağım diye sorduğumda 'Ne yaparsan yap gerekirse öldür' dedi.

"Türkan beni azmettirdi" diyerek Beratcan'ı annesinin isteği üzerine öldürdüğünü anlattı. İfade üzerine olay yerinde yapılan araştırmalarda minik Berat'ın cansız bedenine ulaşıldı. Yapılan otopsi raporunda Beratcan'ın boğularak öldüğü tespit edildi. Ersin Kaşıkçı'nin ifadesi üzerine gözaltına alınan anne Türkan Karakütük, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, sevgilisi Ersin Kaşıkçı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

Hazırlanan iddianame Ersin Kaşıkçı hakkında "Ruh ve beden bakımından kendisini koruyamayacak durumda olan kişiyi canavarca hisle öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. Oğlunu öldürmesi için sevgilisini azmettirdiği iddia edilen Türkan Karakütük hakkında ise "kasten öldürmeye azmettirme" suçu kapsamında dava açıldı. İki şüpheli önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum