İşte milleti "öksüz" bırakan sülale boyu ihanet çetesinin haritası

İşte milleti "öksüz" bırakan sülale boyu ihanet çetesinin haritası
FETÖ imamı Adil Öksüz gibi aynı ilçeden birbiriyle akraba olan birçok Öksüz soyadlı kişinin FETÖ ile derin bağlantısı ortaya çıktı.

Öksüz soyadı ilk kez darbe girişimi gecesi, o karanlık gecenin merkezi olarak kullanılan Akıncı Hava Üssü'nde gözaltına alınan Adil Öksüz ismiyle gündeme geldi.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz, çıkarıldığı adliyedeki sorgusunda "Tarla bakmaya geldim" demiş ve serbest bırakılmıştı. Ancak daha sonra Öksüz'ün FETÖ'nün "Hava Kuvvetleri İmamı" olduğu ortaya çıkmış fakat "hayalet imam" çoktan kayıplara karışmıştı.

"KALKIŞMANIN 1 NUMARASI"

Hüseyin Gülerce'nin, hain kalkışmanın "1 numarası" diye tanımladığı Öksüz'ün, 20 Haziran'da ve 11 Temmuz'da ABD'ye gidiş-dönüş yaptığı, 14 Temmuz'da da İstanbul'dan Ankara'ya gittiği tespit edilmişti. Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesi Hacıveli Uşağı köyü nüfusuna kayıtlı olan Öksüz'den hâlâ haber yok. Adil Öksüz gibi Andırın ilçesine kayıtlı Öksüz soyadlı birçok akrabasının FETÖ ile bağlantısına ulaşıldı. İşte milleti "öksüz" bırakan sülale boyu ihanet çetesinin haritası...

Adil Öksüz

"Hayalet İmam" Adil Öksüz, Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra şaşırtıcı bir şekilde serbest bırakılmıştı. Adil Öksüz halen kayıp.

Mehmet Öksüz

Adil Öksüz sorgusunda "Amcam olan M.Ö. bankacılık yapmıştı. Kazan'da (Akıncı Hava Üssü'nün bulunduğu bölge) kıymetli arazi olduğunu, gelecekte iyi para getireceğini söylemişti. Ben de 14 Temmuz akşamı Sakarya'dan Ankara'ya geldim. Cuma akşamı amcam M.Ö.'nün Keçiören'deki evinde kalmıştım" demişti. Adil Öksüz'ün amcam dediği kişinin Ziraat Bankası'ndan emekli Mehmet Öksüz olduğu saptandı. FETÖ mensubu teröristlere, Pensilvanya'nın talimatlarını ilettiği ve "darbe fetvası" verdiği ileri sürülen Adil Öksüz'ün dikkat çekmemek için amcası Mehmet Öksüz'ün evini kullandığı ve sık sık buraya gittiği belirlendi.

Harun Öksüz

Andırın Halk Eğitim Müdürü Mustafa Öksüz'ün oğlu olan Harun Öksüz, Mülkiye Müfettişi olarak görev yapıyordu. En son Kayseri Hacılar ilçesi kaymakamı iken, şaşırtıcı bir şekilde sınavlarda tam puan alarak İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği'ne atanan Harun Öksüz, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra açığa alındı.

Remzi Öksüz

Saim Öksüz ve Arif Öksüz'ün diğer kardeşleri olan Remzi Öksüz de FETÖ mensubu. Hatay'ın Erzin ilçesinde Malmüdürü olan Remzi Öksüz de darbe girişiminden sonra görevden alınan isimlerden biri oldu.

Arif Öksüz

Harun Öksüz'ün amcası olan Arif Öksüz, en son Mersin Emniyet Müdürü olarak görev yapıyordu. Emniyet müdürü Öksüz, 17/25 Aralık operasyonları sonrasında FETÖ bağlantılı olduğu için görevden alınarak emekliliğe sevk edilmişti.

Saim Öksüz

Harun Öksüz'ün yeğeni ve Arif Öksüz'ün kardeşi Saim Öksüz de emniyet müdürü iken 17/25 Aralık operasyonundan sonra görevden alınmıştı.

Adem Öksüz

Avukat Mehmet Öksüz'ün ağabeyi Adem Öksüz, uzun yıllardır Pensilvanya'da bulunuyor. Terörist elebaşı Fetullah Gülen'in yakınında bulunan Adem Öksüz, Pensilvanya bölgesindeki kolej ve okulların sorumlusu olarak görev yapıyor.

Mehmet Öksüz

Andırın doğumlu avukat Mehmet Öksüz, FETÖ ile bağlantılı isimlerin avukatlığını yapıyordu. Çağlayan Adliyesi önünde FETÖ lehine açıklamalarla gündeme gelen ve birçok üyesini savunan avukat Öksüz, FETÖ'cü emniyet mensuplarının sözcülüğünü üstlenmişti. Öksüz görevden alınan eski Emniyet Müdürü Ahmet Akbal'ın da avukatıydı. Mehmet Öksüz'den uzun zamandır haber alınamıyor. Yurtdışına kaçmış olma ihtimali yüksek

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum