Erdoğan: Özal ve Demirel'e de ihanet ettiler

Erdoğan: Özal ve Demirel'e de ihanet ettiler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev ile ortak basın açıklaması düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz sonrası devlet başkanı nezdinde Türkiye'ye ilk ziyaret gerçekleştiren Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile ortak basın açıklaması düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Üniformalı teröristler Pensilvan'yanın talimatıyla şahsım ve milletime karşı ihanette bulundu" dedi. "Darbe girişimi Fetullahçı terör örgütünün sinsi yüzünü ve asıl niyetini de ifşa etmiştir" diyen Erdoğan,  "Bu örgüt rahmetli  Turgut Özal ve Süleyman Demirel'e de ihanet etmiştir" diye konuştu.

KAZAKİSTAN'DAKİ FETÖ OKULLARI İÇİN GEREKEN YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazak mevkidaşı ile Kazakistan'da terör örgütü FETÖ ile bağlantılı okullardaki öğretmenlerin, çalışanların lisanslarının iptal edilmesi için anlaşma yapıldığını açıkladı. Nazarbayev ise 'Türkiye'ye karşı yapılan ihanet bize yapılmıştır. FETÖ okulları konusunda gereken yapılacak. Türkiye'nin tüm taleplerine karşılık vereceğiz' sözlerini sarf etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Ziyaretin 15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından gerçekleştirilmesini son derece anlamlı buluyorum. Sayın Nazarbayev, darbe girişimi sonrası ilk tepkiyi ortaya koyan, ziyarete gelen devlet başkanıdır.

''KÖTÜ GÜN DOSTU''

Bu ziyaret Kazakistan'ın Türk dünyasının ak sakalı Nazarbeyiv'i bu ülkeyi ve milleti düşünen bir kara gün dostu olduğunu ortaya koymuştur.

ÜLKE TARİHİNİN EN KANLI İHANETİ

15 Temmuz gecesi ülkemiz tarihinin en kanlı ihanetlerinden birine maruz kalmıştır. Yıllardır takiye ile, gizlilik içerisinde TSK'ya örgütlenen üniformalı teröristler, Pensilvanya'daki teröristin talimatıyla ülkemi ve şahsımı hedef alan bir darbe girişiminde bulunmuştur.

ÖZAL VE DEMİREL'E DE İHANET ETTİLER

Bu terör örgütü rahmetli Özal'a, rahmetli Demirel'e de ihanet etmiştir. FETÖ sadece Türkiye'ye değil varlık gösterdiği tüm ülkelerde tehdittir. Açıkçası bizim yaşadığımız ihaneti, hayal kırıklığını dostlarımız yaşamasın istiyoruz.

Yenikapı'daki buluşmayı çok önemsiyorum. Parti genel başkanlarına yazlı davetimizi yaptım. Herkes Türk bayrağıyla orada olacak.

Kazakistan'daki FETÖ okullarıyla alakalı görüşmemizi yaptık. Sayın Nazarbayev, 'Türkiye'ye düşman olacak bize de düşmandır' sözlerini söyledi. Bunlar bize ihanet etti. Başka ülkelere de ihanet edebilirler. Cibiliyetlerinin gereği bu. Okulların isimlerini verdik. 

Nazarbayev'in açıklamaları:

Ziyaretimizde görmüş olduğumuz sıcaklık ilgi ve cana yakınlıktan dolayı teşekkür ediyoruz. Kardeş cumhuriyetin kardeşliği bizim için çok önemli. Kazak halkından yaralanan, şehit olan herkese rahmet dileklerimi ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Sayın Erdoğan'a yanında olduğumuzu deklare etmek için geldim. Biz Cumhuriyet olarak ilan ettiğimizde rahmetli Turgut Özal Bey bana telefon açarak Türkiye sizi tanımaktadır dediğinde son derece duygulanmıştım.

Türkiye'ye karşı ihanet eden kimseyi desteklemeyeceğiz. İki tarafın eğitim bakanlıkları çalışma grubu oluşturulacak. FETÖ ile ilişkileri tespit edilen öğretmenleri geri göndereceğiz fakat Türkiye'den başka öğretmenler isteyeceğiz. Türkiye'nin taleplerine karşılık vereceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum