Başbakan Yıldırım Lefkoşalılara seslendi

Başbakan Yıldırım Lefkoşalılara seslendi
KKTC’de düzenlenen Türkiye’ye destek mitingine video konferansla bağlanan Başbakan Binali Yıldırım, “Gelecekte Kıbrıs’ın da başına aynı şeyler gelme ihtimali olsa bilin ki hemen yanı başınızda Türkiye var, Türkiye’deki kardeşleriniz var” dedi.

Türkiye’deki darbe girişimini kınamak ve Türkiye halkının yanında olduğunu göstermek amacıyla Lefkoşa’da “Demokrasiye Destek Mitingi” düzenlendi. Sarayönünde gerçekleştirilen mitinge, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün ve Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, birçok sivil toplum örgütüve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başbakan Yıldırım da, video konferansla kalabalığa seslendi. 15 Temmuz’un hem Kuzey Kıbrıs halkı hem de Türkiye halkı için demokrasi tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Yıldırım, “Bu darbe, milletin dik durması, demokrasiden yana tavır koyması ve milletin geleceğine sahip çıkmasıyla birlikte başarısızlığa uğramıştır. Bu darbenin önlenmesinde en büyük paylardan bir tanesi de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkesine, milletine olan sevdasıdır. Bu olay nasıl Türkiye’de parti farkı olmadan 79 milyonu kenetlediyse, herkes meydanlarda demokrasi nöbetine başladıysa KKTC’de de öyle oldu. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak Lefkoşa meydanında sizlerle beraberim, sizlerle demokrasi nöbetindeyim" diye konuştu.

"KARDEŞLİK BÖYLE OLUR"

Olayın ilk anından itibaren KKTC’nin gözü ve kulağının Türkiye’de olduğunu, mevkidaşı Hüseyin Özgürgün’ün Türkiye’ye gelip dayanışması gösterdiğini anlatan Yıldırım, “İşte kardeşlik böyle olur. Zor günde anlaşılır. Siz de bunu yaptınız ve bir kez daha ana vatanla yavru vatanın et ile tırnak gibi olduğunu bütün dünyaya gösterdiniz. Türk milleti adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Kuzey Kıbrıs halkına teşekkür eden Yıldırım, “Bayrağımız, dilimiz, dinimiz bir, biz ayrı yerlerde yaşasak da aynı milletiz. Gelecekte Kıbrıs’ın da başına aynı şeyler gelme ihtimali olsa bilin ki hemen yanı başınızda Türkiye var, Türkiye’deki kardeşleriniz var. Ben bu duygularla bugün meydanları doldurarak Türk milletiyle dayanışma duygusunu doruğa çıkaran siz Kuzey Kıbrıslı kardeşlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Darbe girişiminde hayatını kaybeden bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. Allah’a emanet olun” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.