Obama'nın yüzüne karşı 'Gülen' sorusu

Obama'nın yüzüne karşı 'Gülen' sorusu
Türk işadamı, Clinton'ın kampanya yemeğinde ABD Başkanı'na Fethullah Gülen sorusu yöneltti.

ABD'de yaşayan Türk iş adamları, ABD Başkanı Barack Obama'ya Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türkiye'deki darbe girişimi ve  örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi konusunu sordu.

Demokrat Parti üyesi Türk iş adamlarından Murat Güzel, Obama'nın onur konuğu olduğu Demokrat Parti başkan adayı Hillary Clinton'ın seçim kampanyasına destek amacıyla Atlanta'da düzenlenen yemekli toplantıya katıldı.

Toplantıda söz alarak Obama'ya bir soru yönelttiğini anlatan Güzel, özellikle Türk halkının ABD'li siyasilerin darbeye bakışından ve Fetullah Gülen'in iadesinin bu kadar uzamasından rahatsız olduğunu ifade ettiğini aktardı.

Güzel, Gülen'in iadesinin sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın değil tüm Türk halkının meselesi olduğunu, iki ülke ilişkilerinin olumsuz yönde etkilenmesinden endişe duyduğunu vurgulayarak, Obama'ya bu konudaki fikrini sorduğunu dile getirdi.

Güzel, Obama'nın "Bu Türkiye'de ilk darbe denemesi değil ve bu konuda hassas olan Türk halkı darbecilere iyi bir ders verdi, muhalefet dahil tüm kesimler darbeye karşı durdu. Türkiye'nin önemli bir müttefiki olan ABD, darbeye karşı olarak Türkiye'nin yanında yer aldı. Gülen'in iade işlemi için delillere göre hukuk yolu esas alınacak. Bu işi ciddiye alıyoruz ancak bunun ispatlanması lazım" yanıtını verdiğini kaydetti.

15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişiminden bu yana Ankara Washington'dan FETÖ lideri Fethullah Gülen'in iade edilmesini talep ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.