Löfven haddini aştı: Türkiye yanlış yolda

Löfven haddini aştı: Türkiye yanlış yolda
İsveç Başbakanı Löfven, FETÖ'nün darbe girişimi hakkında Türkiye'nin karşıtı küstah açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin yanlış yolda ilerlediğini savunan Löfven, darbecilerin yanında yer alarak, "Bütün bu tutuklanıp devletteki işlerinden atılanların darbe girişimine katıldığını ispatlamak zor olsa gerek" diye konuştu.

TÜRKİYE'DEKİ DURUM ENDİŞE VERİCİ

İsveç Başbakanı Stefan Löfven, Norveç ziyareti sırasında yaptığı açıklamada "Sadece ifade özgürlüğü değil, gazetecilere yapılanlar da göz önüne alındığında Türkiye'deki durum endişe verici" diye konuştu.

Türkiye'nin AB ile yapılan sığınmacı anlaşmasından doğan yükümlülüklerini yerine getirdiğini belirten Löfven, "Türkiye Kasım sonuna kadar vize serbestisinin her koşul altında yaşama geçirilmesini istiyor.

TÜRKİYE YANLIŞ YOLDA

Vize serbestisinin uygulanması için anlaşmadan doğan bütün yükümlülüklerin yerine getirilmesi gerekir. Vize serbestisini sadece kazanamazlar. Bu anlamda açık olan şey Türkiye'nin yanlış yolda ilerlediğidir" diyerek haddini aşan açıklamalarda bulundu.

Darbe girişiminden sonra ortaya çıkan durumla başa çıkılmasının zor olduğunu belirten İsveç Başbakanı, darbecilerin savunmaktan da geri kalmadı. Löfven, "Uluslararası kamu hukuku ve insan hakları dikkate alınmalıdır. Görünen, insanlar hapse atılıp, işlerine son verilirken fazla ileri gidildiği. Bütün bu tutuklanıp devletteki işlerinden atılanların darbe girişimine katıldığını ispatlamak zor olsa gerek" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.