Kuzey Irak FETÖ okulları için kararını verdi

Kuzey Irak FETÖ okulları için kararını verdi
Kuzey Irak'da FETÖ'ye ait okullar bakanlığa devredileceğini duyurdu.

 

IRAK Kürt Bölgesel Yönetimi Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, sorumluluk alanlarındaki FETÖ okullarının Eğitim Bakanlığına devredileceğini bildirdi.

Dizayi, “Eğitim Bakanlığı bu okullara el koyacak. Bu okullar devam etsin ama tamamıyla Eğitim Bakanlığına bağlansın, artık bu ellerden çıksın. Bu okullarda başka bir sistem olacak, başka insanlar girecek, başka yönetim olacak" dedi.

Türkiye ile sahip oldukları iyi ilişkilerin sonucu olarak böyle bir adım attıklarını vurgulayan Dizayi, “Türkiye ile ilişkilerimiz iyi ve bu ilişkilere önem veriyoruz. O yüzden bu adımlar atılacak. Bu, aynı zamanda Türkiye ile ilişkilere verdiğimiz önemin dostane bir adımıdır" ifadelerini kullandı.

YEREL EĞİTİM YASALARINA GÖRE DÜZENLEME YAPILACAK

Toplamda 13 bin öğrencisi olan okulların, IKBY Eğitim Bakanlığına bağlı olarak özel sektöre devredilmesinin de gündemde olduğunu belirten Dizayi, Eğitim Bakanlığının, bu okulları devralmak isteyen özel teşebbüsler ile görüşmelerini sürdürdüğünü aktardı. Dizayi, okulların yönetimi ve müfredatlarının nasıl olacağı konusunun yerel eğitim yasalarına göre düzenleneceğini kaydetti.

TÜRKİYE'NİN İSTİKRARI BÜTÜN BÖLGEYİ ETKİLER

Dizayi, Türkiye'de 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişiminden sonra söz konusu okulları “çok ciddi şekilde takip etmeleri gerektiğini" ifade etti.

Okullar konusunda adım atmak için Türkiye'den resmi bir talep beklemediklerini dile getiren Dizayi, şunları kaydetti:

“Türkiye ile iyi ilişkilerimiz olduğu için bu hassasiyeti her zaman gösteriyoruz. Bu, sadece Türkiye'den böyle bir talep olması anlamına gelmez. Şu andaki şartları, olayları 15 Temmuz'dan sonra çok yakından takip ettik. Türkiye'nin istikrarsızlığı bütün bölgeye etkiler. Bu yüzden son dönemdeki olayları yakından takip ediyoruz ve bu hassasiyeti anlıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.