Merkel'in partisinden şok itiraf! "AB üyesi Türkiye hedefi yok"

Merkel'in partisinden şok itiraf! "AB üyesi Türkiye hedefi yok"
Merkel'in partisinden Kiesewetter, AB-Türkiye görüşmelerinin amacının Türkiye'nin Rusya ve Çin'e yakınlaşmasını engellemek olduğunu açıkladı

Türkiye'nin başta Rusya olmak üzere Asya ülkelerine yakınlaşması Avrupa'da büyük paniğe neden oldu. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birlik Milletvekili Roderich Kiesewetter'den, Türkiye'nin AB üyeliğine ilişkin dikkat çekici bir değerlendirme geldi.

Alman milletvektili, üyelik görüşmelerinin Türkiye'nin Rusya ya da Çin'e yakınlaşmasının önüne geçmek için sürdürüldüğünü söyledi.

''ERDOĞAN PUTİN'E YAKINLAŞABİLİR''

Alman basınına konuşan Kiesewetter, "Görüşmelerin kesilmesi durumunda Erdoğan'ın Batı'dan tamamen uzaklaşması ve belki de NATO'dan çıkma riski bulunuyor. Putin'e yakınlaşabileceği de düşünülebilir. NATO kurucusu bir ülkenin uzaklaşma riski var. Bunu engellememiz gerekir" diye konuştu. 

''AMAÇ TÜRKİYE'NİN ÜYELİĞİ DEĞİL''

Kiesewetter Türkiye'ye, üyeliği konusunda net bir mesaj verilmemesini değerlendirdi,"Müzakerelerin amacı Türkiye'nin üyeliği değil" diye konuştu.

Türkiye ve AB arasındaki sığınmacı anlaşmasının çökebileceği uyarısında da bulundu. Dış politika ve savunma alanında uzman olan Kiesewetter, bu durumun Yunanistan, İtalya ya da Kuzey Afrika ülkelerinde büyük kampların kurulması anlamına geleceğini belirtti.

TÜRKİYE'YE KARŞI DÜRÜST OLMADIK"
 
Kiesewetter,Türkiye'de herkesin üyelik sözkonusu olmadığını bilip bilmediği yönündeki bir soruya da şöyle dedi:
 
Sanıyorum evet. Çoğu AB üyeliği ümidini kesmiş durumda. Ancak Almanya'nın Türkiye'ye karşı dürüst olmadığını itiraf etmeliyiz. İmtiyazlı ortaklık fikrinin için doldurulmadı....AB'nin hedefi, Avrupa etrafında stabil ülkeler bulunmasını sağlamak olmalı. 75 milyon nüfusu ve 500 bin askeri olan Türkiye'nin stabil bir ülke olmasından vazgeçersek, çevremizde istikrarsız ve güvenilir olmayan, kendi yoluna giden bir ülke yaratırız. Bu nedenle ben AB üyelik görüşmelerinin sürdürülmesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak, önümüzdeki on yılda üyeliğin sözkonusu olmayacağını dürüstçe söylemeliyiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum