ABD'nin gizli belgelerinde FETÖ

ABD'nin gizli belgelerinde FETÖ
Wikileaks’ten sızdırılan konsolosluk yazışmalarına göre ABD, FETÖ'yü 2003’ten itibaren yakın plana almış.

Wikileaks’in 2011’de internete sızdırdığı ABDDışişleri’nin ‘gizli’ yazışmalarına bakıldığındaFETÖ'nün Amerikalılarca 2003’ten itibaren çok taraflı kaynaklarla sorgulandığı ortaya çıktı.

Hürriyet'in haberine göre, polis teşkilatının FETÖ'nün eline geçmeye başladığı, o tarihteki yazışmalarda bile vurgulanıyor. 

Yine AK Parti’nin tek başına iktidara gelmesiyle FETÖ'nün nasıl rahat bir hareket alanı bulduğu yazışmalardan anlaşılıyor. 

Ergenekon Davası sürecinde Dursun Çiçek’e ait olduğu iddia edilen delillerin "uydurma" olabileceği daha ilk günlerde ABD Dışişleri yazışmalarına girmiş. 

Diplomatlar arasında FETÖ'ye ilişkin yorum farklılıkları bulunsa da Amerikalılar iki noktaya odaklanmış: İlki, Gülen’in radikal İslamcı bir lider olup olmadığı, ikincisiyse Amerika’daki yerleşim durumu. 

Bugün gelinen noktaysa 2003-2009 arasında yazışmalara konu olan, Amerikalı diplomatların da kendi notlarında zaman zaman paylaştıklarını belirttikleri, Türkiye’deki laik kesimin endişelerinin doğrulanmış olması. WikiLeaks belgeleri de bunu bir kez daha kanıtlamış oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum