FETÖ’nün yaptığı bu hainlik yüzünden 102 asker şehit olmuş!

FETÖ’nün yaptığı bu hainlik yüzünden 102 asker şehit olmuş!
TÜBİTAK’a sızan FETÖ elemanları karakol baskınlarını erken haber verecek milli uyarı sistemini engelleyip projeleri sümen altı etmiş.

FETÖ'nün terör örgütü PKK ile yaptığı işbirliği TÜBİTAK'ta ortaya çıktı. TÜBİTAK'ın PKK'nın karakol saldırılarına karşı geliştirdiği, milli ve yerli 'Dost-düşman ayırt eden, karakol uyarı' sistemini FETÖ militanlarının sümen altı ederek kullanım dışı bıraktığı, bu nedenle çok sayıda askerin şehit olduğu ortaya çıktı.

HEDEF MİLLİ PROJELERİ

Ergenekon, Balyoz gibi davalarda tartışılan bilirkişi raporları, devletin zirvesine dağıtılan kriptolu telefonların dinlenmesi gibi olaylarda FETÖ'nün teknoloji üssü olarak kullandığı TÜBİTAK'ta son ihanetin PKK ile yapıldığı ortaya çıktı. 17-25 Aralık operasyonlarının ardından TÜBİTAK'a başkan olarak atanan Prof. Ahmet Arif Ergin, göreve geldikten sonra FETÖ'nün milli ve yerli projelere yaptığı müdahaleleri bizzat araştırdı. FETÖ'nün TÜBİTAK'taki hain planlarını açıklayan Prof. Ergin, FETÖ'cüler ile PKK'nın nasıl işbirliği içinde olduğunu 2011'de karakol koruma projesinin iptal edilmesiyle açıkladı.

FETÖ ENGELLEDİ

TSK 2000'li yılların başında karakolların yeniden yapılanması ve güçlenmesi için çalışma başlattı. TÜBİTAK'tan teknolojik destek istedi. TÜBİTAK'ta bir ekip, karakol ve sınır çevrelerinde hareket eden cismi, insan, hayvan, araç olarak ayrı ayrı teşhis eden, bu cismin hareketini harita üzerinde anında işaretleyerek önceden alam veren milli ve yerli bir proje geliştirdi. Proje, 2011 yılında 3 ayrı karakolda pilot olarak kurularak uygulandı. İlk sonuçlarda, sistemin aynı anda 50 kadar hareketi sürekli izlediği, dost ve düşman unsur ayrımı yaptığı, personel hatalarını ortadan kaldırdığı, sis, kar gibi olumsuz havalarda bile doğru alarm verdiği yönünde olumlu sonuçlar geldi. TSK sistemin son hali verilerek biran önce teslim edilmesini istedi. Ancak 2011- 2013 yıllarında TÜBİTAK'ta yoğunlaşan FETÖ ekibi 2 yıl boyunca TSK'nın projeyle ilgili taleplerine cevap vermedi. Gönderilen resmi yazılar cevapsız bırakıldı. Projenin yapıldığı birim ve ekip değiştirilerek projenin TSK'da kullanımı engellendi.

102 MEHMETÇİK ŞEHİT OLDU

FETÖ'nün 2011 itibariyle engellediği Karakollarda Erken Uyarı Sistemi'nin olmaması nedeniyle terör örgütü PKK, 14 Temmuz 2011'de Diyarbakır'ın Silvan'da 13 askeri, 17 Ağustos 2011'deHakkari-Çukurca'da 24 askeri, 6 Ağustos'ta Hakkari Dağlıca'da 16 asker ve diğer karakol baskınları ile birlikte toplam 102 Mehmetçiği şehit etti, yüzden fazla asker de yaralandı.

DÜŞMANI AYIRT EDEN SİSTEM

Elektronik sistemlerin devreye sokulacağı 'Kaleport'lar etrafında sensörlü alarm sistemleri kurularak, 7 kilometrelik mesafede canlı tespiti yapabiliyor. Sensörlerin yazılımı da yaklaşan canlıların hayvan, insan ya da araç olduğunu ayırt ediyor. İnsanların, dost mu düşman unsuru mu olduğunu da ayırt edebilen ileri teknoloji sensörü kötü hava şartlarında da doğru alarm veriyor. Böylelikle karakolun 7 kilometre çevresine yaklaşan terör unsurlarına karşı karakola erken uyarı alarmı verilerek askerlerin savunma için süre kazanmaları sağlanıyor.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum