"Şampiyonlar Ligi'nde daha iyi olmak durumundayız"

"Şampiyonlar Ligi'nde daha iyi olmak durumundayız"
Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş, "Şampiyon takım, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak bir takım anlamında, daha iyi olmak durumundayız." dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile oynadıkları ve 1-0 kazandıkları hazırlık maçındaki oyunlarını överken, henüz istedikleri seviyede bulunmadıklarını vurguladı. 

Müsabaka sonrası yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Şenol Güneş, "Bugün olumlu işlerimiz vardı ama daha iyi olmak zorundayız. Şampiyon takım, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak bir takım anlamında, daha iyi olmak durumundayız." dedi.

Futbolcularının sahada ellerinden geleni yaptığını anlatan tecrübeli teknik adam, kadrodaki oyuncu sayısının düşüklüğüne dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Bugün buraya 20 oyuncuyla geldik ve içinde 4 kaleci var. Tolga Zengin ve Veli Kavlak'la birlikte 22 kişiyiz. Sayısal bir eksikliğimiz var. Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek bir ekip olarak kadromuzun sayısal anlamda eksiği var. En az 25 oyuncu bulunması ve kaliteli isimler olması gerekiyor ki rekabet sağlayalım. Eldeki oyuncuları iyi yaparak yarışırsınız ama bu yarışı devam ettiremezsiniz. Alacağımız iyi oyuncular ile eldeki oyuncuların rekabetinde, yer değişiklikleri olacaktır. Bugün itibarıyla oynayan tüm futbolcular ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Olumsuzluk onlarla ilgili değil, bizimle ilgili. Biz henüz daha istediğimiz takım kadrosunu oturtmadık. Sezona takımlar 25-30 oyuncuyla gider. Biz daha az sayıda bir kadroylayız. Allah'a şükür ciddi sakatlığımız yok. Eksiklerimizi, oyun kalitemizi düşüneceğiz ve geliştireceğiz."

Turkcell Süper Kupa maçında gelecek hafta Galatasaray ile karşılaşacaklarını hatırlatan Güneş, "İyi bir Galatasaray, iyi bir kadro yapılanması var. Zor bir rakiple oynayacağız ve dolayısıyla daha iyi olmak zorundayız. Lig ve Şampiyonlar Ligi için önümüzde vakit var ama bunun telafisi bazen transfer, bazen de eldeki oyuncuların performansını yukarı çıkarmakla olabiliyor. Biz hepsini de düşünüyoruz." diye konuştu.

"Forvet eksiğimiz var"

Şenol Güneş, yeni sezon öncesi birçok mevkiye oyuncu takviyesi yapılması gerektiğini anlattı.

Stoper pozisyonundaki eksiklerini geride kalan sezondan beri konuştuklarını dile getiren siyah-beyazlı çalıştırıcı, "Forvet eksiğimiz de zaten var. Orta sahada oyuncularımızın sorunlarına bağlı olarak, sayısal anlamda tamamlamak için oyuncu düşünebiliriz. Diğer mevkilerde ise kaliteyi artırmak için eldeki oyunculardan oynamayanları, forma giyebilecekleri takımlara göndermek ve yarışa yeni isimlerle devam etmek zorundayız. Elimizdeki tüm oyuncular iyi ama biz Şampiyonlar Ligi'ne yönelik bir kadro yapılanmasından bahsediyoruz ve henüz bunun gerisindeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Takımdan ayrılmak isteyen Jose Sosa'nın durumuna da değinen Güneş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Her oyuncu oynayabilir ve takımdan gidebilir. Sosa'nın gitmesini tabii ki istemiyoruz. Takımdan ayrılmak için saha dışında birtakım hareketlere giriyorsa, hem kendine yakışmıyor hem de kulübe zarar veriyor. Doğru bir yol denediğini düşünmüyorum. İdmanına çıkar, gidecekse gider, kalacaksa da kalırdı. Profesyonel oyuncular transfer dönemlerinde her şeyi konuşabilirler. Bu dönem bittikten sonra da kararlarını verip uygularlar ama işlerini bırakmazlar, antrenmanlarına devam ederler. Tolgay da bizim iyi bir oyuncumuz. Sakatlığından dolayı uzun süre aramızdan ayrı kaldı. Bu sene onun da katkısı olacağını düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.