Metin Külünk'ten 28 Şubat açıklaması

Metin Külünk'ten 28 Şubat açıklaması
AK Parti İstanbul milletvekili Metin Külünk, terör örgütü FETÖ'nün 28 Şubat'taki rolüyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

17-24 Aralık'tan sonra devlet tarafından akamete uğratılmasından sonra FETÖ'nün cinnet geçireceğini ve ellerindeki sondan bir önceki hamlelerinin darbe olacağını son üç yıldır söylediğini belirten AK Parti İstanbul milletvekili Metin Külünk, “Bunun için bir kehanete gerek yoktu, çünkü bu örgütü tanıyoruz bu örgütün ve arkasındaki örgütün dünyada neler yaptıklarını gördüğümüz için nelere cesaret edebileceklerini de biliyorduk” dedi.

28 ŞUBAT, FETÖ'YÜ İHYA İÇİN YAPILDI

“28 Şubat'tan sonra Marksist Leninist bir geleneğin önü açılsaydı bu tutar mıydı, tutmazdı” diyen Metin Külünk, dikkatleri ordu, emniyet ve yargı mensuplarının yaşına çekti. Bürokrasi içindeki kadrolarının yaş ortalaması çoğunlukla 40 civarında olduğunu aktaran Külünk, Bunların mesleğe girişleri 28 Şubat'a tekabül ettiklerini aktardı. 28 Şubat'ın Milli Gençlik Vakıfları kapatarak milli bir gençlik hareketinin tasfiye edildiğini, Erbakan Hoca'nın tutsak edildiğini, boşaltılan alanların ise FETÖ'cülerle doldurulduğu kaydetti.

ERDOĞAN MİLLİ BUNLAR İSE HAİN

Bu hainin birlikte fotoğrafının olmadığı tek adamın Erbakan Hoca olduğunu ve Recep Tayyip Erdoğan ile de genetiklerinin asla uymadığı aktaran Külünk, bu örgüt ve hain kadrosunun Erdoğan'ı asla sevmediğini, bunun nedenin de Erdoğan milli oluşu olduğunu söyledi. Milli değerlere sahip olanlar hep ötekileştirilirken FETÖ'nün çocuklarının ise “başarılı, parlak çocuklar, altın çocuklar, iyi çocuklar bunlardan zarar gelmez” diye pazarlandığını söyledi.

ERDOĞAN YALNIZ BIRAKILDI

“Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşunu aşağıya indirmemek için kimler gayret sarf etti? Bu konudaki paralel devlet yapılanması vurguları kimleri rahatsız etti? Kim ‘abartıyor' diyerek Erdoğan'ın bu kararlı mücadelesine ortak olmayıp, hâlâ bu örgüt mensuplarını bakanlıklarında, belediyelerde, siyasette koruyor?” diye soran Külünk, bunların kim olduğunu herkesin bildiğini, bu kimselerin şimdi kahramanlık peşinde koştuğunu söyledikten sonra da şu şunları sordu: Üç yıldır neden uyudunuz? Sizi uyutan sebep akrabalık bağınız, iş ortaklıklarınız, okul arkadaşlıklarınız, Pensilvanya'ya gidip çektirdiğiniz fotoğraflar mı? Yoksa ne?

15 Temmuz'la ilgili görüşlerine başvurduğumuz AK Parti İstanbul milletvekili Metin Külünk, 28 Şubat ile Türkiye'nin milli hareketi tasfiye edilip, yerine dindarlık soslu, toplumun tepkisini çekmeyecek bir oluşum kurgulandığı görüşünde. “28 Şubat'tan sonra Marksist Leninist bir geleneğin önü açılsaydı bu tutar mıydı Türkiye'de” diye soran Külünk,  “Tutmazdı, çünkü 50 yıldır bu örgüte emek verirlerken şu okumadan hareket ettiler ‘Türkiye'nin Menderes ile birlikte Anadolu'nun kendi genleriyle tokalaşıyor olmasından doğan çarpan etkisi büyük olabilir'' dedi.

Yenisöz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum