'Pereira, beni alırsa başarılı olur'

'Pereira, beni alırsa başarılı olur'
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın son derece tartışıldığı günlerde Kasımpaşa'daki eski öğrencisi Andre Castro, Portekizli'ye övgü yağdırdı.

Kasımpaşa'nın Avusturya kampında konuşan Lacivert-Beyazlılar'ın başarılı orta saha oyuncusu, Galatasaray'da Donk'un neden başarılı olamadığı hakkında da çarpıcı ifadeler kullandı:
 
'Vitor Pereira başaracak'
 
"Vitor Pereira'nın antrenör olarak kalitesinden hiçbir şüphem yok açıkçası. Çünkü onunla çalıştım. Antrenman metodlarını, egzersizlerini çok iyi biliyorum. Bu konuda bir eksiği yok. Geçen seneki problemi Türkiye'ye adaptasyon süreciydi. Teoride Fenerbahçe'nin kadrosu çok kuvvetli. Ben, ligi daha iyi tanıyan Pereira'nın bu kez başarılı olacağına inanıyorum. Çalıştığım en iyi hocalardan biri. 
 
"Kasımpaşa'dan beni alırsa şampiyon olur"
 
Kasımpaşa'da bir orta saha oyuncusu var. Onu alırsa kesin şampiyon olur. (Kendisini kastediyor). Tabii ki şaka yapıyorum."
 
'Donk telefonda anlattı'
 
"Donk, Galatasaray'da malesef çok iyi performans gösteremedi. Burada oynarken ben onun açıklarını kapatabiliyordum, ileri gittiğinde ben kalıyordum. Bu takıma orta saha güveliği sağlıyordu, aynı zamanda da Donk'a özgürlük veriyordu. Galatasaray'a gittikten sonra yaptığımız telefon konuşmalarında aynı şeyi söyledi hep. 'Senin gibi bir oyuncunun eksikliğini hissediyorum yanımda. Çünkü sen olmadan aynı şeyi yapmam çok mümkün olmuyor' dedi. Donk buradaki rahatlığı bulamıyor saha içerisinde. Biz çok iyi anlaşıyorduk ve taktik olarak takımı diri tutuyorduk."
 
'Donk'un işi kolay değil'

 
"Galatasaray'da ya da Donk'un yanında benim tarzımda bir oyuncu olmaması onun istediklerini sahaya yansıtamamasındaki en büyük etken bence. İşi kolay değil. Çünkü herkes hücuma top taşıyabilecek seviyede ve daha fazla oyuncu sorumluluk alabiliyor. Telefonda da bu durumdan zorlandığını söylüyor. Bu yüzden sorun Donk'ta değil bence. Sanırım yanına benin gibi bir oyuncu lazım." (Gülüyor)

(Fanatik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.