İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın övgüyle bahsettiği o çocuk

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın övgüyle bahsettiği o çocuk
Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazan ve harçlığını TBMM’nin onarımı için gönderen 6’ncı Sınıf öğrencisi Utkutan Kızıltaş’ı makamında misafir etti.

Vali Yurtnaç, Utkutan’ı, annesi Gül Büşra ve amcası Abdülaziz’i makamında misafir ederek, Utkutan’ın göstermiş olduğu bu güzel davranıştan dolayı tebrik etti.
 
Darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz gecesi Yozgat’ın sokağa çıkan ilk il olduğunu belirten Vali Yurtnaç, “Yozgat bir ilki de Utkutan sayesinde yaptı.

DARBENİN DAHA ÖNCE NE OLDUĞU DUYMMAMIŞ

Utkutan’ın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazması, o duyguyu hissetmesi, duygusal zekâsının güzel olmasını ortaya koyuyor. Utkutan darbenin ne demek olduğunu bilmiyormuş, hiç duymamış ve darbenin ne olduğunu internetten araştıracak öğrenmiş. Bunun da kötü bir şey olduğunu ve Türkiye Büyük Millet Meclisini de böyle görünce biriktirdiği harçlığını meclisin tadilatına faydası olsun diye Cumhurbaşkanımıza göndermiş” dedi.

kapak-004.jpg
 
Özellikle Utkutan ile tanışmak istediğini ifade eden Vali Yurtnaç, “Böyle gençlerimiz, çocuklarımız olduğu sürece demokrasimiz emin ellerde olacaktır. Halkımız zaten o gece sokaklara döküldü. Bu tür gençlerimizin de var olduğunu görmek bizleri daha çok mutlu etti. Geleceğimizin garanti altında olduğu bir kez daha görmüş olduk. Ben Utkutan’a bu güzel davranışından dolayı teşekkür ediyorum. Önce Yozgat’la övünüyorduk, şimdi Utkutan ile de övüneceğiz. Böyle gençlerimizin ilimizde yaşaması bizim için ayrı bir onur ve gurur meselesi” diye konuştu.
 
Utkutan’ın amcası Abdülaziz Kızıltaş ise, Türkiye’de Utkutan gibi binlerce gencin olduğunu kaydederek, Utkutan’ın bir ilki gerçekleştirdiğinden dolayı çok mutlu ve gururlu olduklarını ifade etti.
 
Vali Yurtnaç, daha sonra Utkutan’a çeşitli hediyeler vererek tebrik etti. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.