Miting sonunda neden kürsüye çıkmadı?

Miting sonunda neden kürsüye çıkmadı?
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM'de gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "15 Temmuz gecesi Türk siyasetinin yüzakıdır. 15 Temmuz gecesi Türk siyaseti demokrasiye, milli egemenliğe, seçmenin iradesine tartışmasız bir şekilde sahip çıkarak darbecilerin karşısında olduğunu bütün dünyaya göstermiştir. Yenikapı da 15 Temmuz gecesinin yarattığı bir ruhtur" dedi. Gök, mitingsonunda CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun selamlamaya çıkmamasına ilişkin soru üzerine de şöyle konuştu. Bu çok önemsiz bir konu. Böyle bir selamlamanın olacağı şeklinde bir bildiri genel başkanımıza ulaşmamıştır. Genel Başkanımız da Sayın Cumhurbaşkanı'nın konuşması bittikten sonra Ankara'ya dönmek üzere 21.40 uçağına yetişmek üzere alandan ayrılmıştır. Dolayısıyla o andaki davet sanırım spontane gelişmiştir. Farklı bir şekilde yorumlamak yanlıştır. Mitingin görkemi ve verilmek istenen mesajlar zedelenmemelidir" dedi.

Yenikapı'daki "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ndeki birlik ve beraberlik ruhunun siyasete yansımalarına ilişkin sorular üzerine Gök, mitinge katılanların sayısına işaret ederek, bu sayının pek çok Avrupa ülkesinin nüfusundan fazla olduğuna dikkati çekti.

Görkemli mitingin, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi ve sonrasında toplumun vatandaşıyla siyasetçisiyle sergilediği birlik ve beraberlik ruhunun bir yansıması olduğunu vurgulayan Gök, aslında tüm siyasi partilerin darbe girişimi sırasında bombalar altında açılan Meclis'te yeni bir siyaset dili üzerinde zaten uzlaştıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.