İtirafçı yarbay FETÖ izdivaçlarını anlattı

İtirafçı yarbay FETÖ izdivaçlarını anlattı
FETÖ’nün itirafçısıYarbay Gökhan Eski, örgütün askerleri nasıl evlendirdiği anlattı.

 

Genelkurmay Emniyet Subayı İstihbarat Yarbay Gökhan Eski, “Kadınların vesikalık ve boydan fotoğraflarını gösterdiler. Seçtiklerimle abi ve ablaların nezaretinde 15 dakika görüştüm. Olumlu olursa bir odada adaylarla bir saat görüşürdük” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan itirafçı Genelkurmay Emniyet Subayı İstihbarat Yarbay Gökhan Eski, ifadesinde, FETÖ içerisindeki evliliklerle ilgili de önemli bilgiler verdi.

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre her ilde değiştirdiğinde kendisiyle ilgilenen örgüt abisinin de değiştiğini anlatan Eski, “Cemaatte abi seni devrettiğinde bir önceki abiyle artık görüşmek yasaktır. Bu kesin bir kuraldır. Örneğin tesadüfen AVM'de karşılaştığında göz göze gelsen bile görmezlikten gelirsin. Ben bu kurala uydum. Önceki abilerle irtibat kurmadım. Ancak İstanbul'daki Ahmet abi (Kara Harp Okulu'ndayken kendisiyle ilgilenen abisi) ile tekrar irtibat kurmuş olmamın sebebi, uzun süre Ankara'daki ismini hatırlamadığım abiden kopmuş olmamdır” dedi.

FETÖ DIŞINDAN EVLENMEYE İZİN YOK

İsmini hatırlamadığı örgüt abisinden istemedikleri bir evlilik yaptığı için koptuğunu söyleyen Eski, eşinin örgütten olmaması nedeniyle evlenmesine karşı çıktıklarını belirtti. Eski, “Ankara'da ismini hatırlamadığım abi ve hatta önceki görüştüğüm tüm abiler bir şekilde beni bulup evlenmemem konusunda telkinde bulundular. Dinlemedim evlendim. Bu şekilde abilerin aksine evlilik yapınca görüşmelerimi çok seyrelttim. Zaten daha sonra 2010'da eşimden resmi olarak boşandım. Bir daha da evlenmedim” ifadelerini kullandı.

30 KİŞİ ÖNERDİLER

Daha sonra nişanlandığını ancak nişanlısının da örgüt mensubu olmadığı için karşı çıktıklarını söyleyen Eski, “Bu evliliğin olmaması içinde çok uğraşıyorlar. İlk evliliğimde karşı çıktılar ama bana alternatif olarak evlenebileceğim birisini göstermediler. Fakat hali hazırda karşı çıktıkları nişanlımın yerine evlenebileceğim 30'un üzerinde kişi önerdiler” diye konuştu.

GÖRÜŞME ÖRGÜT EVİNDE

Görüştüğü örgüt abilerinin evlerinde kadınlara ait vesikalık fotoğrafların olduğunu vurgulayan Eski, FETÖ içerisindeki evlendirme yöntemini ise şöyle anlattı: “Adayların fotoğraflarını bana gösterdiler. Boydan fotoğraflar da vardı. Ancak genellikle vesikalık fotoğraflar gösteriyorlardı. Fotoğrafı gösterirken kadının kod adını, memleketini, memleketinin bölgesini, boyunu, kabaca kilosunu, sigara içip içmediğini, dini hassasiyetlerini, başının açık kapalı olup olmadığını ilave bilgi olarak veriyorlardı. Bu şekilde tekliflerden 10 civarında kişiyle görüşmüşlüğüm vardır. Randevuyu abi ayarlıyordu. Genelde cemaat evinde olan bu görüşme yaklaşık 15 dakika sürüyordu. Görüşmeye her iki taraf abisi ve ablasıyla gelir.”

HER KADINA KOD İSİM

Örgütün her kadına bir kod ad verdiğini söyleyen Yarbay Gökhan Eski, “Herkes kod adıyla birbiriyle konuşuyordu. Sonra herkes başka bir odada kendi abisi ablasına olumlu düşünüp düşünmediğini söyler. Her iki taraf da olumlu düşünürse odada kapı açık vaziyette erkek ve kadın baş başa bir saat daha görüşür. O arada pasta börek ikramları yapılır” dedi.

ÇÖPÇATAN ÇETESİ

Görüşmelerde abi ve ablaların da yer aldığını belirten Eski şunları söyledi: “Bir hafta gibi bir süre beklenir. Sonra abi-abla tarafların evlilik konusundaki esas görüşlerini alır. Olumlu ise ikinci bir görüşme ayarlanır. Bana bir iki kere ikinci görüşme ayarlardı, fakat ben gitmedim. Çünkü cemaatten biriyle evlilik istemiyordum. Bir cemaatçiyle evlenirsem evliliğim özel olmaz diye düşünüyordum. Görüştüklerimin tamamında evlenmeyi ben kabul etmedim. Bir keresinde doktor olan hanım hanımcık birisini getirmişlerdi. Meslek olarak ve fiziken beğenmiştim. Çok duygusaldı ve boşanmıştı, kabul etmedim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum