Rusya Lideri Putin Erdoğan'ı Konstantin Saray'ında ağırlayacak

Rusya Lideri Putin Erdoğan'ı Konstantin Saray'ında ağırlayacak
Türkiye ve Rusya arasında çok önemli bir adım atılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki tarihi görüşmenin birazdan başlaması bekleniyor.

Uçak krizi ve Fetö'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye ve Rusya arasında çok önemli bir adım atılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki tarihi görüşmenin birazdan başlaması bekleniyor. 

İşte tarihi Erdoğan-Putin görüşmesi öncesi gelişmeler:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel uçak "TUR" ile saat 13.15'te Rusya'nın St. Petersburg kentine ulaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, St. Petersburg Pulkovo Havalimanı'nda, Rusya Dışişleri Bakanlığı St. Petersburg Temsilcisi Vladimir Zapivalov, St. Petersburg Valiliği Dış İlişkiler Başkanı Yevgeni Grigoryev, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım, St. Petersburg Başkonsolosu Kazım Çavuşoğlu ile büyükelçilik ve başkonsolosluk personeli karşıladı. 

Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan da Rusya'ya geldi.

1-293.jpg

TARİHİ ZİRVE, KONSTANTİN SARAYI'NDA

Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı St. Petersburg şehrinin dışında yer alan ve “Çarlar köyü” olarak bilinen “Strelna” bölgesi içindeki Konstantin Sarayı’nda ağırlayacak.

1797 yılında Rus çarı Petro’nun emriyle inşa edilen saray daha sonra oğlu ve bir sonraki Rus Çarı Konstantin’e hediye edildi. Bu tarihten beri de adına Konstantin Sarayı deniyor.

umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TUR" ile saat 10.00'da St. Petersburg'a gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'ndan, TBMMBaşkanı İsmail Kahraman, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek uğurladı. 

3-179.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, MİT Müsteşarı Hakan Fidan da Rusya'ya gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Petersburg ziyareti kapsamında, Putin ile bir araya gelecek ve baş başa görüşmenin ardından heyetler arası çalışma yemeğine katılacak. İki liderin, yemeğin ardından ortak basın toplantısı düzenlemesi planlanıyor.

Erdoğan ve Putin, ayrıca Türk ve Rus iş adamlarına da hitap edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.