FETÖ'cü albay hayallerini yıktı

FETÖ'cü albay hayallerini yıktı
FETÖ terör örgütü, Kütahya'da yaşayan 17 yaşındaki Diclehan Kaynak’ın hayalleriyle oynadı.

Diclehan Kaynak'ın annesi Serpil Kaynak da, eşi Servet Kaynak'ın şu an Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Müdürü olduğunu ve Ergenekon'dan 33 ay hapis yattığını dile getirdi.

Kütahya Kılıçaslan Lisesi'ni birincilikte bitiren Diclehan Kaynak, çocukluk hayali olan pilotluk mesleği için Hava Harp Okulu sınavlarına girdi. Kaynak, 11 Temmuz 2016 günü yapılan sağlık, kişilik, psikomotor ve spor sınavlarında birinci olduktan sonra sözlü mülakata çağrıldı. Diclehan Kaynak, mülakatta hiçbir gerekçe gösterilmeden elendi. Elendiğini öğrenince dünyası kararan Kaynak, Kütahya'ya geri döndü.

ONU ELEYEN DARBECİ ALBAY

Diclehan Kaynak, "Ben lisede başarılı olduğum için 'Ablalar' diye tabir edilen kadınlar sürekli bizim eve gelerek beni en iyi okullara yerleştireceklerini söylerlerdi. Buna ben ve ailem izin vermemişti. Hatta annem bu kadınları defalarca evden kovmuştu. Sınavdan 5-6 gün sonra beni sözlüden eleyen Albay Fethi Alpay'ı televizyonlarda darbeden gözaltına alındığını ve daha sonra tutuklandığı görünce şaşkına döndüm ve neden dolayı elendiğimi öğrenmiş oldum. Benim hayallerimi FETÖ terör örgütü yıktı. Bu durumu BİMER'e yazılı olarak ilettim ve darbeci Albay'dan şikayetçi oldum" dedi.

BABASI 33 AY HAPİS YATTI

Diclehan Kaynak'ın annesi Serpil Kaynak da (39), eşi Servet Kaynak'ın şu an Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Müdürü olduğunu ve Ergenekon'dan 33 ay hapis yattığını dile getirdi. Serpil Kaynak, "Okul birincisi olan kızımın pilotluk hayalini darbeci FETÖ'cüler yıktı. Yıllarca ben ve eşim FETÖ'cülerle mücadele ettik. FETÖ'nün son mağduru da kızım oldu. Kızım hiçbir gerekçe gösterilmeden sözlü sınavdan elendi. Tek sebebi FETÖ'cü olmamak. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum