Habervaktim.com'dan Baykal ve Yener Dönmez açıklaması

Habervaktim.com'dan Baykal ve Yener Dönmez açıklaması
Deniz Baykal'ın malum kaseti yine gündemde ve yürüyen soruşturma kapsamında yeni gelişmeler yaşanıyor. Bu kapsamda yapılmış bir açıklamadır.

Deniz Baykal'ın malum kasetine ilişkin soruşturma kapsamında gazeteci kardeşimiz Yener Dönmez'in de gözaltına alınarak, bilgisine başvuruluyor olmasıyla ilgili basında bazı yanlış bilgiler yayınlanmaktadır.

Yener Dönmez'in Habervaktim.com'un sahibi olduğu belirtilmektedir.

Bu yanlıştır.

Yener Dönmez, hiçbir zaman Habervaktim.com'un sahibi olmamıştır.

Baykal kaseti hadisesi bundan tam 6 yıl 3 ay önce, Mayıs 2010'da yaşanmıştır.

Baykal kaseti hadisesi döneminde Habervaktim.com'un patronunun kim olduğu, Habervaktim.com'un hangi adresten yayın yaptığı, Habervaktim.com editörlerinin sigorta ve maaş işlemlerinin hangi şirketten yapıldığı herkesçe malumdur.

Olayla Yener Dönmez'in ilgisi ise, o dönem Habervaktim.com'u bünyesinde barındıran medya grubunun Ankara Temsilcisi olması, Habervaktim.com'la aynı büroda görev yapıyor olması ve Haber Müdürü olan benim aynı zamanda Habervaktim.com'un Genel Yayın Yönetmeni olmamla alakalıdır.

Olayın Habervaktim.com'la ilgisi de, ilk olarak metacafe.com adlı video sitesinde yayınlanan malum kasete ilişkin alınan ihbar üzerine "Şurada Baykal'a ilişkin şöyle bir kaset yayınlandı" denilip, metacafe'nin linkinin verilmesidir.

Olayın yaşandığı Mayıs 2010'da ülke, siyaset ve medyanın gündeminde nelerin olduğu; o dönemden itibaren yaptığımız uyarılara rağmen gerçek yüzü ancak ve ancak yeni yeni görülebilen Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) camiamızdaki adının "cemaat/hizmet hareketi"; FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in adının ise "Hocaefendi" olduğu da herkesçe malumdur.

Nitekim Habervaktim.com'da bu yayının hangi saiklerle yapıldığı, sonrasında yaşanan gelişmeler, açıklamalar, yorumlar kamuoyunca bilinmekte, arşivlerdeki yerini korumaktadır.

Kasetin içeriğine, kesinlikle haber değeri taşıdığına, hiçbir gazetecinin buna kayıtsız kalamayacağına, o dönem "özel hayata müdahale"den dem vuran Balkalcı medya ve yazarların bile "Bu dünyanın her yerinde haberdir" dediğine hiç girmiyorum.

O dönem Yener Dönmez'in haber müdürü ve Habervaktim.com'un Genel Yayın Yönetmeni olarak bu açıklamayı vicdani, insani ve İslami bir vazife görerek yapıyorum.

karar-002.jpgBugün de değil, yıllar önce bizzat Fethullah Gülen tarafından hakkında dava açılmış ve 7 yıl 4 ay hapis istemiyle yargılanmış bir gazeteci olarak, şu hususların altını çizmeyi vicdani, insani ve İslami bir borç biliyorum:

İlgili Savcılık açıklaması ve şahsi kanaatime göre de, bu kaset FETÖ'cü polislerce çekilmiş, montajlanmış ve metacafe.com adlı siteye yüklenmiştir. O tarihte gerek bağlı bulunduğumuz medya grubu ve gerekse Habervaktim.com olarak bizim bunları bilmemiz mümkün değildi, bilmiyorduk da, Mayıs 2010'da ne paralel vardı, ne FETÖ; varsa yoksa "cemaat/hizmet/hocaefendi".

Dolayısıyla bugün ortaya çıkan gerçekler üzerinden kasetin Habervaktim'de yayınlanması kısmında da "FETÖ parmağı" aramak akıl karı değildir; içinden çıkılmaz bir yoldur.

Çünkü Yener Dönmez paralel yapı ve FETÖ konusunda henüz çevresindekiler korkup etrafından dolanırken, en başından itibaren net tavır gösterip, milli iradeden, demokrasiden, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın davası ve yolundan yana olmuş; uluslararası şer odakları ile paralelin Türkiye ve Erdoğan üzerindeki oyunlarına işaret eden açıklamalar yapmış, yazılar kaleme almıştır. 

Arşivlerdeki yerlerini de koruyan bu yazılarından sadece bir kaçını hatırlatmak gerekirse;

"CEMAAT DERSHANELERİ"NE TAVRI NET

Henüz ortada paralel yapı, FETÖ yokken ta 11.09.2012 tarihli köşe yazısında "cemaat yapılanmasına" karşı dershanelerin kapatılması gerektiğini savunmuştur. 

ORİJİNALİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

17-25 ARALIK'A TAVRI NET

Yener Dönmez'in FETÖ'nün 17-27 Aralık darbe girişimine karşı koyduğu net tavrı da yazılarında görebiliyorsunuz. 25.12.2013 yani aynı gündeki yazısından okuyabilirsiniz. O dönem adı halen "cemaat" olan FETÖ'nün "uluslararası şer odaklarının taşeronu olduğuna" işaret ediyor ve "Egemen güçler Erdoğansız AK Parti, güçsüz bir Türkiye planı yapıyor" diyor ve ekliyor: "Bugün olup bitenler sadece Cemaat-AK Parti kavgasından ibaret değildir. Düğmeye Gezi’de basılmıştır. Bugün AK Parti’nin karşısında duran uluslararası güç odakları ile taşeronlardan oluşan ittifak tıpkı Gezi’de olduğu gibi iyot gibi ortaya çıkmıştır...."

ORİJİNALİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

27 Aralık 2013 tarihli yazısında da "On yıllık iktidarı boyunca terörün bütün kodlarını çözen, 2023 vizyonunu ortaya koyan Erdoğan tasfiye edilmek isteniyor. Bunun için dış güçlerin ve içerdeki işbirlikçilerin tüm kozlarını kullanacaklarından hiçbir şüpheniz olmasın" deyip "sıkı durmalıyız" mesajı vererek, bugün yaşananlara işaret ediyor.

TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

17-25 Aralık operasyonuna karşı 1 Ocak 2014 tarih ve "Abdülhamit, Menderes, Erbakan ve Erdoğan" başlıklı yazısında ise "Mesele sanıldığı gibi sadece dershane ile rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan ibaret değil. Anglosakson-Yahudi ittifakının başlattığı çok uluslu, çok boyutlu savaş devam ediyor… Hedefte Başbakan Erdoğan, Türkiye var" diyor.

TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

10 Ağustos 2014 tarih ve "Paralel küfürbaz" başlıklı yazısında da, sonra sonra paralel yapının tetikçileri oldukları gün yüzüne çıkan Today’s Zaman Yayın Yönetmeni Bülent Keneş ile Emre Uslu için "Bülent Keneş, Emre Uslu gibi tipler savcının karşısında kimin hesabına çalıştıklarını itiraf edinceye kadar sorguya çekilmeli. Bunların mal varlıklarına da tedbiren el konulması gerekiyor. Köşk seçimleri paralel yapıyla mücadeleyi durdurmamalı..." diyor.

TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Son bir iki yıl içindeki yazılarını, açıklamalarını, haberlerini; 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine karşı koyduğu tavrı hatırlatmaya bile gerek duymuyorum.

SONUÇ:

İnanıyorum ki, Yener Dönmez kardeşim gerek emniyette, gerekse Savcılık'ta olaya ilişkin bir bildiği varsa tüm detaylarıyla anlatacak ve serbest kalacaktır.

Yok, bu yayından ötürü kendisine "şüphe"yle bakılacak hatta "tutuklanacak" ise, dönemin Habervaktim.com Genel Yayın Yönetmeni olarak bu "şüphe" ve "suça" bağlı olduğumuz medya grubu ile benim de ortak olduğumu buradan ilan ediyorum.

NOT: Habervaktim.com Ekim 2014 tarihine kadar yukarıda sözünü ettiğim medya grubu sahipliğinde, medya grubunun bünyesinde yayın yapmıştır. Bu tarihte bizzat medya grubu patronu tarafından grup dışından birine ücret karşılığı satılmıştır. Habervaktim'in Ekim 2014 tarihinden bu yana ki künyesi yukarıda olduğu gibidir.

 

Fatih Akkaya

Nisan 2010-Ekim 2014 tarihleri arası malum medya grubu Ankara Haber Müdürü,

Aynı zamanda Habervaktim.com Genel Yayın Yönetmeni

Şuan da Habervaktim.com Danışmanı

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum