Hatay'da Ermeni asıllı Fransız vatandaşı yakalandı

Hatay'da Ermeni asıllı Fransız vatandaşı yakalandı
Hatay’da yakalanan Ermeni asıllı Fransız vatandaşı Arthium Aloyan, ’silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan tutuklandı.

2012’de Müslüman olduğunu belirten Fransızvatandaşı Aloyan, Ermenistan'da Ezidilerden olduğunu, Suriye’de El Nusra adına savaştığını ve Ermenice, Fransızca, Arapça, Rusça, İngilizce ve Kürtçe dillerini bildiğini ve konuştuğunu söyledi.

2 Ağustos’ta yol güvenlik uygulaması yapan polis ekipleri, şüphe üzerine durdurdukları araçtaki Ermenistan asıllı Fransız vatandaşı Arthium Aloyan’un hakkında yurda girişi yasağı bulunduğu ve yabancı terörist savaşçı listesinde yer aldığını belirlendi.

ASKERİ SALDIRI VE SAVUNMA PLANLARI VAR

Gözaltına alınan Aloyan’ın üzerinde yapılan aramada ise çatışma bölgelerinde çekilmiş fotoğraflar, harita üzerinde işaretlenmiş askeri saldırı ve savunma planları, el yapımı patlayıcılar ve bunlara ait kimyasal madde görüntüleri, uzaktan kumanda için kullanılan elektronik devre şemalarını içerir video ve dokümanlar ele geçirimdi. HatayEmniyet Müdürlüğü’nde sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Arthium Aloyan silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklandı.

İSTANBUL’DA AİLESİYLE BULUŞACAKMIŞ

Hatay Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Suriye’de savaşan ve burada tank saldırısında yaralanıp tedavi gören Aloyan’ın ilk ifadesinde, Türkiye’ye İstanbul’daki ailesiyle görüşmek için girdiğinin anlaşıldığı vurgulanarak şu bilgiler verildi.

"Adı geçen şüpheli ilk ifadesinde, ’Ermenistan’da Ezidilerden olduğunu, 2002’de Fransa’ya göç ederek vatandaşlığa geçtiğini, ailesinin Fransa’da ikamet ettiğini, 2012 yılında Müslüman olduğunu, cihad ile ilgili ayetleri okuduktan sonra Suriye’de faaliyet gösteren El-Nusra’ya katılmak için 2015’de Edirne’den Türkiye’ye giriş yaparak Kilis üzerinden illegal yollardan Suriye’ye gidip El-Nusra’ya katıldığını, 2 ay silahlı eğitim aldığını ve El-Nusra içinde savaştığını, Halep’te tank atışı sonucu yaralandığını ve bir müddet tedavi gördüğünü, tedavi bitiminde İstanbul’da ailesi ile buluşacağı için Türkiye’ye giriş yaptığını, el konulan dijitallerde çıkan görüntüleri internetten ve arkadaşlarından indirdiğini, telefonla El-Nusra hakkında konuşacakları zaman kendiaralarında oluşturdukları ve sembollerden oluşan şifreleri kullandıklarını, Ermenice, Fransızca, Arapça, Rusça, İngilizce ve Kürtçe dillerini bildiğini ve konuştuğunu’ söylemiştir. Arthium Aloyan, ’silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan tutuklanarak cezaevine konulmuştur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.