Kızıltepe saldırısında 1 buçuk ton bomba kullanıldı

Kızıltepe saldırısında 1 buçuk ton bomba kullanıldı
Mardin’in Kızıltepe İlçe Devlet Hastanesi önünde polis servis aracının geçişi sırasında bomba yüklü araçla düzenlenen ve 1 polisin şehit olduğu, 2 sivil vatandaşın hayatını kaybettiği olayda teröristlerin 1 buçuk ton bomba kullandığı tespit edildi.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 1 polis memuru şehit, 2 sivil vatandaş hayatını kaybederken, 5’i polis 15 kişi yaralandı. Yaralanan vatandaşlar, Mardin Devlet Hastanesi ve çeşitli hastanelere sevk edildi. Aşiti Mahallesi TOKİ Caddesi Kızıltepe Devlet Hastanesi kavşağında PKK'lı teröristler yol kenarına park ettikleri 1 buçuk tonluk bomba yüklü aracı 18.32 sıralarında çevik kuvvet ekiplerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirdi. Olay yerine çok sayıda sağlık ekipleri, polis ve bomba imha uzmanlarının sevk edildiği öğrenildi. Savcılık tarafından olay ile ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Valilik açıklama yaptı

Mardin Valiliği patlama ile ilgili açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, "İlimiz Kızıltepe ilçesinde saat 18.32 sıralarında Kızıltepe Devlet Hastanesi önünde çevik kuvvet otobüsünün geçişi sırasında Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiştir. Menfur saldırı saldırı sonucunda 1 polis memurumuz şehit olmuş, 2 vatandaşımız da hayatını kaybetmiştir. Ayrıca 5 polis memurumuz ve 15 vatandaşımız hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır. Yaralılar süratle Kızıltepe ve Mardin Devlet Hastaneleri'ne kaldırılarak tedavi altına alınmış olup halen tedavileri devam etmektedir. Olayla ilgili adli ve idari işlemler başlatılmış olup fail veya faillerin yakalanması için çalışmalar sürdürülmektedir. Birlik ve beraberliğimize kasteden bu hain saldırıda şehit olan polis memurumuza ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz" denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.