Ardalı Barcelona'dan Sampdoria'ya 3 gol

Ardalı Barcelona'dan Sampdoria'ya 3 gol
Milli futbolcu Arda Turan'ın formasını giydiği İspanya 1. Futbol Ligi takımı Barcelona, Joan Gamper Kupası kapsamında oynadığı hazırlık maçında, İtalya'nın Sampdoria takımını 3-2 mağlup etti.

Milli futbolcu Arda Turan'ın formasını giydiği İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) takımı Barcelona, Joan Gamper Kupası kapsamında oynadığı hazırlık maçında, İtalya'nın Sampdoria takımını 3-2 mağlup etti.

Sezon öncesinde ilk kez Nou Camp'ta taraftarı karşısına çıkan Barcelona, bu yaz ekilen hibrit çim yüzeyli sahada ilk maçını oynadı. Sampdoria karşısında defansında hatalar yapsa da galip gelmeyi başaran Barcelona'nın gollerini Luis Suarez (Dk. 16) ve Lionel Messi (Dk. 21 ve Dk. 34) atarken, İtalyan takımının gollerini Luis Muriel (Dk. 23) ve Ante Budimir (Dk. 77) kaydetti.

Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique, Arda Turan'ı ilk 11'de oynattı. Katalan takımında maç boyunca 10 oyuncu değişikliği yapılırken, sadece Arda ve Luis Suarez 90 dakika forma giydi.

Rio Olimpiyatları'nda mücadele eden Brezilya Milli Takımı'nda forma giyen Neymar'ın yerine, Messi ve Luis Suarez'in yanında sol kanatta görev alan Arda, özellikle ikinci yarıdaki futbolu ile dikkati çekti. Arda'nın 65. dakikadaki şutunda top üst direkten döndü.

Messi için gelen Bauza maçı tribünden izledi

Sampdoria maçında 2 gol atıp 1 de asist yaparak maçın yıldızı seçilen Messi'yi milli formayı yeniden giymeye ikna etmek için Barcelona'ya gelen Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü Edgardo Bauza da tribünden karşılaşmayı izledi.

Bauza, İspanyol basınına yaptığı açıklamada, "Messi'yi ikna etmeye değil, futbol konuşmaya geldim. Milli takımda kendini neden başarısız hissettiğini bana anlatmasını istiyorum. Ben de ona, Arjantin Milli Takımı'nda neler yapmak istediğimi anlatacağım. Kendini rahat hissetmesini istiyorum. Amerika Kupası finalinden sonra aldığı kararı değiştirecek mi birlikte göreceğiz." ifadelerini kullandı.

20 Ağustos'ta başlayacak La Liga öncesinde 4. hazırlık maçını oynayan Barcelona, diğer 3 maçında 2 galibiyet (Celtic ve Leicester City) ve 1 yenilgi (Liverpool) yaşamıştı.

İspanya Süper Kupası'nda Sevilla ile karşılaşacak Barcelona maçlarını, 14 Ağustos'ta deplasmanda ve 17 Ağustos'ta da sahasında oynayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.