Altınları Pensilvanya'ya göndereceklermiş

Altınları Pensilvanya'ya göndereceklermiş
İzmir'deki FETÖ operasyonunda ele geçirilen 30 kilogram has altının Pensilvanya'ya gönderilmek üzere hazır olarak bekletildiği ortaya çıktı.

İzmir'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda aranan firari şüphelilerden Mehmet Eldem'e ait Eldem Kuyumculuk isimli işyerinde yüklü miktarda has altın ele geçirildiği öğrenildi. İşyerinde gözaltına alınan 3 kişinin örgütün elebaşı Gülen'in bulunduğu Pensilvanya'ya parça parça has altın sevkıyatı yaptığı tespit edildi. Ekiplerin, 1,5 kilogram has altına sevkiyat sırasında, sevkiyata hazır olarak bekletilen 30 kilogram has altına ise operasyon sırasında yapılan iş yeri aramasında el koyduğu bildirildi.

Operasyon kapsamında tutuklanan İZİAD Başkanı Resul Seçilmiş ile yakını Ezel Seçilmiş'in de örgütün İzmir'deki önemli mali kaynaklarından biri olarak gösterildiği kaydedildi. Petrol istasyonları bulunan örgüte yakın işadamının 5 istasyonunun mühürlendiği ve el konulduğu belirtildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında İzmir'de örgüt üyesi olduğu iddia edilen bazı işadamları gözaltına alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.