Köy yerinde akılalmaz olay!

Köy yerinde akılalmaz olay!
Yozgat'ın bir köyünde, akli dengesi yerinde olmaığı öğrenilenbir kadına yıllardır çok sayıda kişi tarafından tecavüz edildiği öğrenildi.

Kadının 6 aylık hamile olduğunun öğrenilmesi ve çocuğu kimsenin sahiplenmemesi üzerine olay mahkemeye yansıyınca korkunç gerçekler ortaya çıktı. Bu dehşet olayla ilgili mahkeme gizlilik kararı aldı

Yorum Yaz0
[Yıllarca kadına tecavüz etmişler!]
12 Ağustos 2016 - 09:24
Yazı Boyutu:
x

Tecavüze uğrayan ve 6 aylık hamile olan kadının yakınlarının şikayeti üzerine olay Çayıralan Cumhuriyet Savcılığı’na intikal etti.  Savcılık, 5 kişinin ifadesini aldı ve tecavüze uğradığı iddia edilen kadın, rapor için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 6 aylık hamile olan kadın daha sonra köyden ayrılarak Kayseri’de bulunan kız kardeşinin yanına yerleşti.

Tecavüz iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, Yozgat Valiliği’nden yapılan açıklamada "Söz konusu soruşturmada gizlilik kararı verilmiştir" denildi. Yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: "9 Ağustos 2016 tarihinde basında yer alan ilimiz Çayıralan İlçesi Curali Köyü’nde engelli bir kadına tecavüz edilmiştir. Öncelikle bu elim olayı şiddet ve nefretle kınıyoruz. Bu olayla ilgili olarak mağdurun ailesinin adli makamlara müracaatı üzerine gerekli adli işlemler Çayıralan Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılmıştır. Ayrıca gereken her türlü idari işlemin yapılması için ilgili kurumlara talimat verilmiştir."

Yozgat Valiliği’nden yapılan açıklamada soruşturma kapsamında gizlilik kararı alındığı bildirilirken, şu bilgilere yer verildi:

"Soruşturma dosyasına ilişkin detayların kamuoyuyla paylaşılmasının şu aşamada adli süreci olumsuz etkileyeceği kanaatiyle Çayıralan Cumhuriyet Savcılığı’nın talebi üzerine Çayıralan Sulh Ceza Hakimliğince söz konusu soruşturmada gizlilik kararı verilmiştir. Bu sebeple konunun tam olarak açığa kavuşturulabilmesi için soruşturma hakkında detaylı bilgiler kamuoyuyla paylaşılamamaktadır. Ancak adli makamlardan alınan bilgilere göre, mağdurun ve babasının verdiği bilgiler doğrultusunda 5 kişiye adli kontrol şartı ile her gün kolluk birimlerine imza atma zorunluluğu ve yurt dışına çıkış yasağı uygulanmıştır. Adli makamlarca yapılan yeniden değerlendirme neticesinde şüpheliler hakkında ayrıca gözaltı kararı alınmıştır. Mağdurun ailesiyle iletişime geçmek üzere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz bünyesinde görevli uzman bir psikolog ve sosyal çalışmacı görevlendirilmiştir. Savcılık talebi üzerine ilgili şahsın bakım ve rehabilitasyon merkezine yerleştirilmesine yönelik gerekli çalışmalar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı nezdinde başlatılmıştır. İl Müdürlüğümüz bünyesinde görevli kurum avukatı 10 Ağustos 2016 tarihi itibariyle mağdur lehine davaya müdahil olmak üzere ivedilikle görevlendirilmiştir. İl Jandarma Komutanlığımıza adli sürecin hızla ilerlemesi için gerekli tedbirleri almaları talimatı verilmiştir.Yozgat Valiliği’nce mağdurun ve ailesinin korunması ve adaletin süratle tecelli etmesi için tüm idari tasarruflar eksiksiz olarak yerine getirilmeye ve bu elim hususta kamuoyunun bilgilendirilmesine devam edilecektir."

ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.