Kuleli Asker Lisesi hakkında karar verildi

Kuleli Asker Lisesi hakkında karar verildi
Tüm Türkiye'nin merak ettiği Kuleli Askeri Lisesi'yle ilgili karar verildi. Milli Savunma Bakanlığı Kuleli Askeri Lisesi’nin tarihi binasını özel sektöre devretmeyecek.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yapılan düzenlemelerle Milli Savunma Bakanlığı’nın teşkilat yapısı değiştirildi. Müsteşar yardımcısı sayısı 5’e çıkarılırken, kuvvet komutanlıkları doğrudan bakanlığa bağlandı. Askeri tersaneler de bakanlık bünyesine alındı. Bu değişiklik sonrasında MSB binası yetersiz kaldı.

Bu gelişme üzerine Genelkurmay Başkanlığı ile aynı kampusta hizmet veren Milli Savunma Bakanlığı’nın diğer bakanlıklar gibi Eskişehir Yolu-Çayyolu güzergâhında yeni bir binaya taşınması kararlaştırıldı.

Bakanlık için bu bölgede yeni bir bina yapılacak. Eski binanın nasıl değerlendirileceğine daha sonra karar verilecek. Bakanlığın, Kuleli Askeri Lisesi’nin tarihi binasını ise özel sektöre devretmeyi kesinlikle düşünmediği öğrenildi.

Bakanlık, özel sektörden otel ya da başka bir ticari işletme yapılması için talep gelirse, bunu reddedecek. Lise ya müze olarak değerlendirilecek ya da yeni kurulacak Milli Savunma Üniversitesi’ne devredilebilecek.

Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.