Deplasman yasağının kalkmasının ardından bir müjde daha!

Deplasman yasağının kalkmasının ardından bir müjde daha!
Deplasman yasağının kalkmasının ardından taraftara bir müjde de gündüz maçı uygulamasıyla geliyor. Artık Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor da gündüz maçlarına çıkacak.

Kulüpler Birliği, dün gerçekleştirdiği toplantı sonrasında uzun yıllardır uygulanan futbolda deplasman yasağının kalktığını açıklamıştı.

Kulüpler Birliği'nin aldığı bu kararın ardından futbolseverlere yeni bir müjde geldi. Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği, yeni sezonda gündüz maçlarının oynanması konusunda mutabakata vardı. 

Karara göre; iklim şartlarının uygun hale gelmesinin ardından Cuma ve Pazartesi istisna olmak üzere Cumartesi ve Salı günleri Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor takımları da gündüz maça çıkacak.

Yayıncı kuruluş onay verdi!

Yayıncı kuruluşun da prensip karar olarak onay verdiği gündüz maçları uygulamasında güvenlik önlemlerinin daha rahat alınacak olması da kararın alınmasında etken oldu.

Kulüplere seyahat kolaylığı sağlanacak

Eylül ayı sonu, Ekim ayı başı gibi başlaması planlanan gündüz maçlarında kulüplerin seyahat planlarını daha kolay yapabilmeleri de öngörülüyor.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Yıldırım Demirören, 15 Ocak'ta katıldığı bir televizyon programında bu yönde çalışmaları olduğunu aktarmış ve büyük kulüplerin aynı güne denk gelen maçlarında bazı maçlar gündüz oynatılmıştı.

Etkenlerden biri de Avrupa kupaları

Federasyonun bu yönde bir karar almasındaki en önemli etkenlerden biri de büyük kulüplerden sadece Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarında muhtemelen devam edecek olması, Galatasaray ve Trabzonspor'un Avrupa kupalarında yer almaması bulunuyor. Oluşan bu tablo federasyonun karar alma konusunda elini güçlendiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.