Ali Koç'tan ilginç 'darbe girişimi' açıklaması

Ali Koç'tan ilginç 'darbe girişimi' açıklaması
Koç Holding Başkanvekili Ali Koç, darbe girişiminin püskürtülmesiyle ilgili açıklama yaptı.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) üyesi 600'den fazla firma "Türkiye'ye Güvenenler, Türkiye'de Üretenler" konulu toplantıda buluştu. Toplantıda konuşan Ali Koç, darbe girişiminin eğitimde laikliğin önemini bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Koç, "Eğitim sistemimizin laik ve çağdaş standartlara sahip olması ve bilim odağındaki gelişiminin desteklenmesi de toplumsal ve ekonomik açıdan geleceğimizin teminatı olacaktır. Bunun önemini 15 Temmuz'da hepimiz çok daha iyi anladık. Unutmayalım bir ülkenin en önemli sermayesi, insan kaynağıdır" dedi.

"GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMALI"

"Oldukça zor günleri geride bıraktık" diyen Koç, "15 Temmuz'da memleketimizin karşı karşıya kaldığı darbe girişimiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve beraberliği hedef alındı. Bu girişim; halkımızın devletimizin, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, liderlerimizin ve kolluk kuvvetlerimizin demokrasiye olan inancıyla bertaraf edildi. Hepimize tekrar geçmiş olsun. Önemli bir demokrasi sınavını topyekun başarıyla geçtik.

Millet olarak demokrasiye hiçbir müdahalenin kabul edilemez olduğunu ortaya koyup, demokrasimize ve demokratik kurumlarımıza sahip çıktık. Ancak felaketin eşiğinden döndüğümüz de bir gerçek.

Bunu unutmayalım, hatırlayarak bu noktaya nasıl gelindiğini, iyi tahlil ederek, bir daha böyle şeylerin yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması, gerekli sistemlerin ve süreçlerin inşa edilmesi geleceğimiz açısından son derece önemlidir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.