FETÖ'cülerin puanlı evlilik sistemi

FETÖ'cülerin puanlı evlilik sistemi
Eski bir gizli tanığın ifadesine göre örgüt, üyelerini, öğrencileri ve izledikleri kişileri puanlayıp fişlemiş. Öte yandan FETÖ’cüler arasındaki evlilikler de bu kodlara göre planlanıyormuş.

FETÖ lideri Fethullah Gülen’in, örgüte üye olanları ve izledikleri kişileri fişlettiği ortaya çıktı. 15 Temmuz darbe girişiminden önce yapılan operasyonla ortaya çıkarılan fişleme sistemini, eski bir FETÖ üyesi itirafçı anlattı.

 

Fişlemede Hindistan’daki gibi, devletteki görevlendirmeleri de etkileyen bir tür “kast sistemi” kullanıldığını iddia eden itirafçının verdiği bilgilere göre, milyonlarca vatandaşı fişlediği ortaya çıkan FETÖ’nün; örgütün üst kademesi, üyeler, öğrenciler ve izlenen ancak dinle hiç ilgisi olmayan kişileri de puanladığı tespit edildi.

‘5 KADEMELİ DEĞERLENDİRME YAPILIRDI’

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı FETÖ çatı iddianamesine giren gizli tanığın itirafında, “Kişinin hangi seviyede olduğu 5 kademeli bir değerlendirmeyle belirlenirdi; namaz kılmak-kılmamak; sohbetlere katılmak-katılmamak; Gülen’in eserlerini okuyup okumamak; Fethullah Gülen ile Bediüzzaman hakkındaki düşünceler bu puanlamayı etkilerdi. Puanlama sonucunda emniyet ve askeriye gibi kurumlarda atamalar yapılırdı. Puanlama; 5-1, 5-2, 5-3, 5-4 ve 5-5 şeklinde yapılırdı”iddiasında bulundu.

İLGİLENDİKLERİNE DÜŞÜK PUAN

İtirafçının verdiği ve çatı iddianamesinde yer alan bilgilere göre, FETÖ izlediği veya örgüte katmak istediği kişilere şu puanlama sistemini uyguladı:

5-1’LİK PUANLAMA: Dinle ilgisi olmayan kişiler
5-2’LİK PUANLAMA: Namaz kılmasa da Müslüman olanlar ancak henüz örgütle yakın ilişkisi olmayanlar
5-3’LÜK PUANLAMA: Cuma namazlarını kaçırmayan, ara sıra diğer namazları da kılmaya gayret edenler. Örgüte sempatiyle bakan, davet edildiğinde giden üyeleri işaret ediyor. Bu 3 gruptaki üyeler üst düzey toplantılara davet edilmiyor, önemli görevler verilmiyor.

‘TAM ÜYELER GÜLEN İÇİN CANINI VERENLER’

Yine iddianamede yer alan itiraflara göre, tam örgüt mensubu olan ve Fethullah Gülen’e hizmet eden, FETÖ’nün en değerli üyelerine 5-4 ve 5-5 puan verildi. İşte o puanlama sistemi:

5-4’LÜK PUANLAMA: 5 vakit namazını kılan, görev verildiğinde yerine getirmeye çalışan üyelerdi. Bu kişiler, tam olarak örgüt mensubu kabul edilmiştir.

5-5’LİK PUANLAMA: Fethullah Gülen’i imam kabul edip onun mehdi veya mesih olduğuna inanan, gerektiğinde canını örgüt ve Fethullah Gülen için verebilecek üyeleri gösteriyor. Bu iki gruptaki üyeler en aktif ve en tehlikeli üyeler kabul ediliyor.

PUANLAMAYA GÖRE EVLİLİK İZNİ

İtirafçının iddiasına göre, FETÖ’cüler arasındaki evlilikler de bu kodlara göre planlanıyor. Örneğin; Fethullah Gülen’i mehdi olarak kabul etmeyen 5-3’lük üye, 5-5’lik üyenin fikirlerini ve bağlılığını etkilemesin diye 5-5’lik ve 5-4’lük örgüt üyelerinin alt kademelerden üyelerle evlenmelerine izin verilmiyor.

‘ÖRGÜT BÜYÜDÜKÇE SİSTEM DEĞİŞMİŞ OLABİLİR’

İtirafçı, puanlama sistemiyle görevlendirmeler arasındaki etkileşimin örgü- tün büyümesiyle değiştiğini de şu sözlerle anlattı:

“Benim dönemimde 5-5’lik olmayan örgüt mensubuna hiçbir görev verilmez, askeri okullara ve polis kolejine sokulmazdı. Ancak örgütün büyümesi, etki alanının artmasından ve 5-5’lik sisteme uyan örgüt mensubu kişilerin azlığından dolayı daha düşük puana sahip örgüt mensuplarına görev verilmiş olabilir.”

Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.