FETÖ'nün B planı ortaya çıktı

FETÖ'nün B planı ortaya çıktı
FETÖ'cü üst düzey rütbeli subaylardan bir tanesi gizli tanık olmayı kabul etmesinin ardından darbe girişiminin gidişatına göre hareket etme talimatı aldıklarını açıkladı

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), sinsi B planını İzmir'de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan ve gizli tanık olmayı kabul eden üst düzey rütbeli subayın anlattıkları ortaya çıkardı.

9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde Ankara Çukurambar'da işyeri olarak kullanılan villada, çağırdıkları üst düzey rütbeli subaylara darbe girişiminde ne yapacaklarını anlatan darbenin sivil 1 numarası Adil Öksüz ve askeri 1 numarası Akın Öztürk'ün 100'ün üzerinde üst rütbeli subaya ise, farklı bir talimat verdiği belirlendi.

Gizli tanık, Öksüz ve Öztürk'ün bu subaylara, "Darbe girişimine katılmayıp geri planda kalın. Darbenin gidişatını takip edin. Darbe başarısız olursa bizim askeriye içindeki uyuyan hücrelerimiz olun. Darbecilere müdahale eder gibi yapın ve girişimi lanetleyin. Asla renk vermeyin, bizden gelecek talimatları bekleyin. Darbe başarısız olursa tüm bağlantılarımız ve gücümüz tamamen ortadan kalkmasın" dediğini anlattı.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.