İstanbul'da büyük hastane yangını!

İstanbul'da büyük hastane yangını!
İstanbul'da özel bir hastanede, büyük can pazarının yaşandığı yangında hastalar sedye ve tekerlekli sandalyelerle tahliye edildi.

İddiaya göre, hastanenin A bloğunda ameliyathane bölümünde teknik bir nedenden dolayı çıkan yangının ardından hastalar B ve C bloklarına tahliye edildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına anında müdahale ederken, hastanede bulunan hastalar da hemen tahliye edildi. Kimi hastalar tekerlekli sandalyeyle çıkartılırken, kimi hastalar ise sedye üzerinde olay yerinden uzaklaştırıldı. Tahliye sırasında bir hastanın da ameliyathaneden sedye üzerinde teknik ekipmanlarla hastaneden çıkarıldığı görüldü. Hastanenin üst katlarında bulunan hastalar da itfaiye merdiveniyle binadan çıkartıldı. Hastanede bulunan bebeklerin de yakınları ve hastane çalışanları tarafından götürüldüğü gözlendi.

HASTALAR BÜYÜK PANİK YAŞADI

Hastane çalışanlarının büyük panik ve korku yaşadığı görülürken, hasta dosyalarının ve eşyalarının diğer bloklara götürüldü. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, hastane çalışanları, hastalar ve hasta yakınları itfaiye ekiplerinin çalışmalarını korkulu gözlerle izledi.

VATANDAŞLAR O ANLARI ANLATTI

Hastane personeli yangının çıkış nedenini bilmediklerini belirtti.
Çevrede bulunan Halim Pastacı isimli bir vatandaş, "Ben geldiğimde dumanlar çıkıyordu. Ben de yan binada oturuyorum, eve çıkmak istedim çıkamadım. Evin içi çok duman dolmuş. Herhangi bir şey yok çok şükür. Hastanede de kimse kalmamış.

Allah'a çok şükür bir şey yok. Evimiz sağlam, hastane biraz zarar gördü ama yine de onlar giderilir" diye konuştu. Bir başka vatandaş Talip Karahan ise, "Yangın merdiveninden hastaları, bebekleri indirdiler" dedi. İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları devam ederken, polis yangınla ilgili araştırma başlattı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.