Gültan Kışanak taziye evinden kovuldu

Gültan Kışanak taziye evinden kovuldu
HDP'li Gültan Kışanak PKK saldırısında hayatını kaybeden anne-kızın taziye evine gitti ama hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak, On Gözlü Köprü girişindeki PKK'lı teröristlerin bombalı araçla düzenlediği saldırıda yaşamını yitiren 5 kişilik aileden Behiye Yıldırım ile kızı Derya Yıldırım'ın Ergani İlçesi'ndeki yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

Evi ziyaret eden DBP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve beraberindekilere, yakınlarını kaybedenler tepki gösterdi.

TAZİYEYİ KABUL ETMEDİLER

Terör saldırısında yakınlarını kaybedenler adına AA muhabirine açıklama yapan Hasan Bozdoğan, saldırıda çok yakın olan akrabalarını kaybettiklerini belirterek, HDP heyetinin telefon açarak taziyeye gelmek istediğini illettiğini, ancak kendilerinin bunu kabul etmediğini söyledi.

"HANGİ YÜZLE GELİYORLAR?"

"Bugün Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak ve beraberindekiler 15 araçla taziye yerine geldiler. Biz onlara ilgi göstermedik. Taziye evini boşalttık. Hiç bir ikramda bulunmadık. Bunlar hangi yüzle buraya geliyorlar? Hem bombayı patlatıyorlar hem de taziyeye geliyorlar. Biz onları istemiyoruz." diyen Bozdoğan, saldırıda canlarını yitirdiklerini belirtti.

"BAŞSAĞLIĞI DİLEKLERİNİ İSTEMİYORUZ"

Bozdoğan, şöyle devam etti: "Yapacakları siyasete lanet olsun. Bir de taziyeye geliyorlar. Başsağlığı dilemelerine gerek yok, istemiyoruz. Ergani halkı olarak onlara hiçbir zaman meyil vermeyeceğiz. Bizim bir tek bayrağımız var. O da Türkiye bayrağı, tek vatan, tek millet, tek bayraktır.

"GİDİP BOMBALARIN ÖNÜNDE BEKLESİNLER"

Milletvekilleri ile beraber gidip bombaların önünde beklesinler, ’Biz halkımız için kendimizi havaya uçuracağız’ desinler. Biz o zaman inanalım ki onların siyaseti gerçektir."

Masum insanları katlederek, küçük çocukları parçalayarak, bomba tuzakları ile milletin evini ve ocağını yıkarak ellerine hiçbir şey geçemeyeceğini aktaran Bozdoğan, patlamaları, bu can kayıplarını istemediklerini kaydetti.

"ÖMÜR BOYU ALLAH ONLARA ACI YAŞATSIN"

"Ömür boyu Allah onlara bir acı yaşatsın. Acının ve ölümün ne olduğunu anlasınlar. Şehitlerimizin ruhu için biz ne gerekiyorsa yapacağız. Ergani halkı olarak birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. Birinci hedefimiz buradaki belediyeyi onlardan almak. Belediyeyi emin ellere teslim etmek." diyen Bozdoğan, onlardan hiçbirini istemediklerini anlattı. Bozdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"BİRDE UTANMADAN TAZİYEYE GELİYORLAR"

"Bugün buraya geldiler ve cevaplarını aldılar. Bunlarda yüz yok mu? Canlarımızı elimizden aldınız, bir de utanmadan taziyeye geliyorlar. Bunlarda insanlık namına bir şey kalmamış. Bunlar insan olamaz. Kahrolsun PKK. Kadınların taziye yerine de gitmek istediler. Onlara müdahale ettiler. ’İstemiyoruz sizi, canımız yanıyor’ dediler. Ben de onlara tepki gösterdim.

"SİZDE NAMUS OLSAYDI.."

Burada Türk bayrağı, şehitlerin bayrağı asılı. ’Sizde, namus diye bir şey olmuş olsaydı, bu Türk bayrağını gördüğünüzde buraya gelmediniz’ dedim. Türk bayrağını ve vatanını sevmeyenleri taziyemizde görmek istemiyoruz."

PKK'NIN SALDIRISINDA  5 KİŞİ ŞEHİT OLMUŞ, 12 KİŞİ YARALANMIŞTI

Sur ilçesinde 10 Ağustos’ta polis servis aracına PKK’lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, patlamada aynı aileden 5 kişi hayatını kaybetmiş, 5’i polis 12 kişi yaralanmıştı.

Saldırıda hayatını kaybeden 5 kişiden anne Behiye Yıldırım ve kızı Derya Yıldırım’ın cenazesi Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı Ortayazı köyünde toprağa verilmiş, Demet Yıldırım Aydın ile çocukları Oğuz Kaan ve Ceylinaz Aydın ise Kocaeli’nde defnedilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.