O haber asparagas çıktı

O haber asparagas çıktı
Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üssü’nde, "İzinsiz kalkışa böyle önlem alındı" başlığıyla yeni bir darbe girişimi olabileceği korkusuna neden olan fotoğrafların yerel bir gazetede 5 gün önce yayınlandığı ortaya çıktı.

Bugün öğle saatlerinde bir haber ajansı darbe girişimi sırasında, Ankara’yı bombalayan 6 savaş uçağının kalktığı Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üssü’nde, izinsiz uçuş olmaması için savaş uçaklarının bulunduğu hangar girişlerindeki pistlere araçların çekildiğini yazarak, konu ile ilgili fotoğraflar yayınladı. Haberin, sosyal medyada yeni bir darbe girişimi olacağına ilişkin iddiaların dolaştığı 14 Ağustos’ta yayınlanması, kentte korkuya neden oldu. Kısa sürede birçok internet sitesinin manşetinde ve televizyon kanallarında “Yer: Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üssü... İzinsiz kalkışa böyle önlem alındı” başlığı ile yer alan haberin asparagas olduğu ortaya çıktı.

Yetkililer yalanladı
İhlas Haber Ajansı’nın (İHA), haberin yayınlanmasının ardından görüştüğü Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üssü yetkilileri, söz konusu iddiaları yalanladı. Pistte her şeyin olağan olduğunu belirten yetkililer, haberin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Yerel gazetede yayınlanmış
Ayrıca, söz konusu ajansın servis ettiği fotoğrafların, Diyarbakır’da yerel yayın yapan Tigris Haber Gazetesi’nde, 9 Ağustos’ta, “Darbe tehlikesi geçmedi. 8. Ana Jet Üssü’nde güvenlik önlemleri sürüyor” başlığıyla "özel haber" olarak yayınlandığı ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.