'Obama Türkiye'yle barışmak istiyor'

'Obama Türkiye'yle barışmak istiyor'
ABD'li Politico Dergisi, John Biden'in Türkiye'ye "gerilimi yumuşatmak amacıyla" gönderildiğini ve Obama'nın barışmak istediğini yazdı

ABD’li medya kuruluşlarından Politico dergisi, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’inTürkiye’ye gerçekleştireceği ziyareti yazdı.

"OBAMA BARIŞMAK İSTİYOR"

Ziyaret için, “Obama yönetimi, barışmak için Türkiye’ye Başkan Yardımcısı Joe Biden’i gönderiyor” yorumunu yapan Politico, “Biden, muhtemelen Washington ile Ankara arasında tırmanan gerilimi yumuşatmaya çalışacak” dedi.

GERİLİMİN ARTTIĞI DÖNEMDE GÖNDERİLİYOR

Politico, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in, “stratejik konumdaki NATO müttefiki”olarak adlandırdığı Türkiye’ye ziyaretinin, başarısız darbe girişmişinden bir ay kadar sonra yapılacağına dikkat çekerek, ziyaretin iki ülke arasındaki “gerilimlerin arttığı” bir dönemde gerçekleştiğini vurguladı.

GÜLEN'İN İADESİ

Türk hükümeti ve medyasının “darbe girişiminin arkasında ABD’nin bulunduğu söylentilerini alevlendirdiğini” belirten Politico, bunun yanı sıra darbe girişimini organize etmekle suçlanan Fethullah Gülen’in ABD’den iadesinin de istendiğini anımsatarak, BaşkanBarack Obama dahil, ABD yetkililerinin ise darbeyi kınarken ABD’yi hedef alan söylemlerin ilişkilere zarar verdiği uyarısını yaptıklarını belirtti.

BİDEN, GERİLİMİ YUMUŞATMAYA ÇALIŞACAK

Haberde, “Biden, ziyareti sırasında muhtemelen Washington ile Ankara arasında tırmanan gerilimleri yumuşatmaya çalışacak. Zaten Başkan Yardımcısı sık sık sıkıntıları yatıştırma görevini üstleniyor” denildi.

"TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR ORTAK"

Politico, “Obama yönetimi ve kongrede Türkiye’nin bir müttefik olarak güvenirliğine ilişkin kuşkular aylardır artıyorsa da, Türkiye önemli bir ortak olmaya devam ediyor, özellikle ABD’ye, İslam Devleti cihatçılarına karşı baskınlar için topraklarındaki askeri üssünü kullanma iznini verdiği düşünülürse” yorumunu yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum