Bakan Kılıç, Süper Kupa maçı sonrası sert konuştu

Bakan Kılıç, Süper Kupa maçı sonrası sert konuştu
Gençlik Ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan Turkcell Süper Kupa sonrası yaptığı açıklamada taraftarların neden olduğu tribün olaylarına tepki gösterdi.

Gençlik Ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Galatasaray’ın penaltılarla Beşiktaş’ı mağlup ederek kupayı almaya kazandığı maçın ardından stat çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Kılıç, “Maalesef bu akşam statta yaşanmasını hiçbir zaman istemediğimiz görüntüler yaşandı. Maçtan önce hiçbir zaman tasvip etmediğimiz, hiçbir şekilde taraftar ve takım ayrımı yapmaksızın tasvip etmediğimiz görüntüler oldu. Kulüpler Birliği’nin kararının temenni olduğunu biliyorum. Kararı Güvenlik Kurulu alacak diye biliyorum. Bunun için teşekkür ediyorum güzel bir temenni ancak, bugün özellikle maçın oynandığı esnada sahaya atılan meşaleler, tribünlerde yakılan meşalelerle ilgili emniyet birimlerimiz 10’a yakın vatandaşımızla ilgili işlem yapmış durumda. Kamera kayıtlarıyla bu sayının artması muhtemel. Tribünlerde meşale yakmak yasak. Bu dünyanın bütün müsabakalarında geçerli olan bir kural. Fransa’da Avrupa Şampiyonası oynandığı sırada meşaleyle ilgili bir iki olay oldu. Yetkililer açıklama yaptı, ’bunlar futbol teröristi’ dedi. Biz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak sayın Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında, sayın Başbakanımızın ortaya koyduğu direktifler doğrultusunda 15 Temmuz’da FETÖ darbe girişimini yenmiş, bertaraf etmiş bir milletiz, ülkeyiz. Futbolun içinde olmayan, futbolda ve sporda hiçbir şekilde kabul edemeyeceğimiz, bu tip olayları meydana getiren kişileri, bunlara taraftar demiyorum, emniyet güçlerimiz tarafından tespit edildikçe işlemleri yapılıp yargıya intikal ettiriliyor. Yargının elinde olan kanun bellidir. Kanundaki yetkilerine dayanarak yargı da görevini yapacaktır diye düşünüyorum. Daha önce Sapanca’daki toplantıda dile getirdiğimiz gibi kanuni çerçevede takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Bakan Kılıç Türkiye’de çok ciddi spor tesisi yatırımı yaptıklarını ifade ederek, “Sporcu yetiştirmeye gayret ediyoruz. Rio’da Kadın Basketbol Takımı Brezilya’yı yenmesi, onları buradan tebrik ediyorum. Üçüncü uzatmada yendiler. Alt yapı yatırımlarını yaptığımız, bu güzelim spor tesislerini inşa ettiğimiz ülkemizde, burada Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Bu stadın inşa edilmesinde büyük emeği vardır. Bu tesisleri bu tip olumsuzluklar yaşansın diye inşa etmiyoruz. Bu tesisleri Türkiye’nin spor alt yapısını, sporunu geliştirmek için yapıyoruz. Buraya harcanan kaynaklar ülkemizin dünya arenasında itibarını artırmak için yapılan tesisler. Dolayısıyla buralarda olumsuzlukların yaşanmasına müsade etmeyeceğiz. Bu akşam bir çağrı yapıyorum; tüm basın kuruluşları nasıl 15 Temmuz gecesi FETÖ’ye karşı bir ve beraber oldularsa spor medyasında da bir istek de bulunuyorum, bu olumsuzlukların içinde olan kişilerle aranıza mesafe koyun. Taraftarlara çağrıda bulunuyorum, bu tip olumsuzluklar içinde olanlarla aranıza mesafe koyun. Biz bunları Türk sporundan ve futbolundan temizlemek için son derece kararlı bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz ve hız veriyoruz. Burada tüm sporseverlere ve spor camiasına çağrım şudur; el ele beraber bu kişileri aramızdan ayıklayalım. Kulüp başkanlarına ve yöneticilerine, sporculara ve futbolculara, bakın yine duyuyorsunuz, bunları aramızdan ayıklayacağız. Hep beraber olacağız ve bunlara hiçbir şekilde müsamaha göstermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.