ABD'li büyükelçiden Türkiye itirafları

ABD'li büyükelçiden Türkiye itirafları
Ankara'da görev yapmış olan ABD’nin kıdemli diplomatlarından James Jeffrey, Türkiye'nin Mısır ve Suudi Arabistan gibi ABD'yi dinlemediği için Erdoğan'ın sevilmediğini söyledi.

ABD’nin en kıdemli diplomatları arasında sayılan ve 2008-2010 arasında ABD’nin Ankara Büyükelçisi olarak görev yapan James Jeffrey, darbe girişimindeki emarelerin Gülen'i işaret ettiğine dikkat çekti.

Jeffrey, ABD'nin Türkiye'ye olan tavrına ilişkinse şunları söyledi:

"BATI, ERDOĞAN ARAPLAR GİBİ DEĞİL BİZİMLE ÇATIŞIYOR DİYOR"

Hiç önemli değil. Erdoğan Washington’da sevilmiyor. Erdoğan Avrupa’da da sevilmiyor. Otoriter görülüyor ve iyi bir oyuncu olmadığı düşüncesi hâkim. Batı daha önce Erdoğan’dan daha otoriter olan çok liderle muhatap oldu, olmaya da devam ediyor.

Ama fark şu; Suudlar, Mısırlılar – lisanımı maruz görün – her koşulda bize yaltaklanıyor. F-16’ları, müttefiklik ilişkilerini falan düşünerek bizimle aynı değerleri paylaşıyormuş gibi yapıyorlar.

Erdoğan ise bizimle çatışıyor, çelişkilerimizi yüzümüze vuruyor, dostumuz olmaya çalışmıyor.

"ERDOĞAN WASHINGTON'DA BU YÜZDEN SEVİLMİYOR"

Ondan daha otoriter liderler ise dostumuzmuş gibi poz yapmakta beis görmüyor. Çok yakın zamana kadar Putin bile böyle davranıyordu. Erdoğan Washington’da bu yüzden sevilmiyor. Biliyorum hiç adil bir durum değil.

"TÜRKLER BİZİ DİNLEMİYOR, AYLAR SÜREN MÜZAKERELER OLUYOR"

- Mesele sadece Erdoğan mı yani?

Erdoğan’ın da ötesinde Washington’da genel olarak Türklerden hoşlanmama durumu da var. Türk ordusu çok zor, selam çakıp IŞİD’le savaşmaya gitmiyorlar, aylar süren müzakereler oluyor. Başka ülkeler ise 4 uçak gönderip IŞİD’le savaşıyorum diyor. Aslında hiçbir şey yapmıyorlar ama olumlu puan alıyorlar.

540d1f80-ab54-4bc5-b6e2-d17fafc52a41_w987_r1_s.png

"HÜKÜMETİNİZE KARŞI BİR GÜVENSİZLİK VAR"

Yani demem o ki Washington’da genel olarak hükümetinize karşı bir güvensizlik var ve sevilmiyorlar. Washington böyle bir ruh hali içindeyken darbe teşebbüsü gündeme geldi"

hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum