Rıza Kayaalp'in annesinden Lopez açıklaması!

Rıza Kayaalp'in annesinden Lopez açıklaması!
Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçimiz Rıza Kayaalp’in Brezilya'nın Rio kentinde düzenlenen olimpiyatlarda Kübalı ezeli rakibi Mijain Lopez Nunez’i yeneceğini söyleyen Kayaalp'in annesi oğlunun madalyayla döneceğini açıkladı.

Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçimiz Rıza Kayaalp’in  ezeli rakibi olan Kübalı Mijain Lopez Nunez’i  2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda mindere sererek altın madalyayı Türkiye'ye getireceğini söyleyen Rıza Kayaalp'in  annesi Kayaalp Ailesi olarak heyecanlı olduklarını ve oğullarını güvendiklerini söyledi.

CANI GÖNÜLDEN İSTİYORUM

Oğluna güvendiğini söyleyen baba Kelami Kayaalp, “Olimpiyat madalyasını almasını, şehitlerimizin kanından olan ay-yıldızlı bayrağı taşımasını canı gönülden istiyorum” dedi.

Rıza’nın olimpiyatlara en iyi şekilde hazırlandığını belirten Kayaalp, şöyle devam etti: “Rıza’nın ilk hedefinde Lopez’i yıkmak var. Köye geldi gitti, hindi kestim, tavuk kestim, kaz kestim. İyi baktım Rıza’ya. Çok heyecanlıyız Türkiye’yi temsil edeceği için. Oğlumuzla gurur duyuyoruz. Türk milleti için, Yozgat için, vatanı için çok heyecanlıyız. Olimpiyat madalyasını almasını istiyorum. İnşallah birincilikle, sevinçle döneriz Rio’dan. Şu ana kadar Türk bayrağını dünyanın her yerinde dalgalandırdı, İstiklal Marşı’nı söyletti.” Kendisinin de gençliğinde güreşçi olduğunu dile getiren Kelami Kayaalp, “Rıza’nın güreşteki başarısı benden kaynaklanıyor. Ben de gençlikte pehlivandım” diye konuştu.

‘LOPEZ ÖMRÜMÜ YEDİ’ 

Oğlunun madalyalarla dolu dolabını temizleyip düzenleyen anne Sevgi Kayaalp ise “Buraya olimpiyat madalyasını da koymak istiyorum” dedi. Yozgat’a son olarak Ramazan Bayramı’nda gelen oğluna çok iyi baktığını söyleyen anne Kayaalp, “Davet yaptım, güzel yemekler yaptım, iyi baktım, istediği şekilde her şeyi yaptım. Rıza daha önce olimpiyatlarda mücadele ettiği Lopez’i bu kez inşallah yenecek. O Lopez ömrümü yedi. Bu sene Allah izin verirse yıkacak. İnşallah tuşla yıkar gelir” ifadesini kullandı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından oluşan milli bütünlüğe oğlunun alacağı madalyanın büyük katkı sağlayacağını da vurgulayan Sevgi Kayaalp, “Özellikle de bu sene orada o şehit kanından bayrağımızı dalgalandırmasını istiyor, duygulanıyorum” diye konuştu.

fft226_mf5760119.jpeg

ONU YENİP ŞAMPİYON OLDU

Rıza Kayaalp, 2011 Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 120 kiloda dünya ve olimpiyat şampiyonu Kübalı Nunez’i mağlup ederek şampiyon olmuştu. 2014 Dünya Güreş Şampiyonası’nda Nunez’e yenilip geçtiğimiz yıl finalde rövanşı alarak yeniden dünya şampiyonu olan Kayaalp, 2012 Londra Olimpiyatları finalinde yine Kübalı güreşçiye yenilerek 3’üncü olmuştu. Kayaalp, Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından grekoromen stil 130 kiloda dünyanın en iyi güreşçisi seçilirken, ezeli rakibi Nunez listenin 2’nci sırasında yer almıştı.

HABERTÜRK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.