Gökçek FETÖ'nün kalan tek yolunu açıkladı

Gökçek FETÖ'nün kalan tek yolunu açıkladı
15 Temmuz darbe girişimini değerlendiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, FETÖ'nün bundan sana yapabileceği tek şeyin kaldığını onun da suikast olduğunu söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, FETÖ'nün bundan sana yapabileceği tek şeyin kaldığını onun da suikast olduğunu söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, hafızalara kazınan 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananları ve yaşadıklarını Milat'a anlattı.

15 Temmuz'dan önce FETÖ terör örgütünün böyle hain bir plan içerisinde olacağını öngörüyor muydunuz?

Böyle bir darbe öngörülüyordu ama bu kadar kanlı olacağını beklemiyorduk. Çok üzüldük. Bazı şeyleri musibet gibi görürüz ama bin nasihatten daha evladır. Türkiye, inşallah FETÖ şerrinden kökünden kurtuluyor. Biraz daha sıkıntılar var ama inşallah sonu hayrolacak.

Bir darbe kalkışması olduğunu nasıl öğrendiniz?

Bu bir işgal ve katliam planıydı. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere ellerinde birçoğumuzun adını içeren ölüm listesi vardı. Belediyeden çıktım, üzerimizde uçaklar uçmaya başladı. Telefonla görüştüm ve Bakan arkadaşlardan darbe olduğunu öğrendim. Eve geçtim ve oğlumu çağırdım. Ama o ‘Televizyona çıkıp konuşacağım, icap ederse şehit olacağım, gün bugündür baba' dedi.

Tanklar geçmesin diye yolları kapadık

Kalkışmaya karşı ne tür önlemler aldınız?

Ben de bir gecekonduya geçip oradan canlı yayınlara çıktım. İlk twitimi 22:07'de attım. Arkasından televizyonlardan çağrıda bulunduk. Belediye personelini seferber ettim. Yolları otobüs, kamyon, dozerlerle kapadık. Bunun neticesinde de vatandaş sokakta galip geldi. Cumhurbaşkanımızın çağrısı halkımız üzerinde inanılmaz büyük tesir yaptı.

Halkımız destan yazdı

Türkiye halkının sokaklarda tanklara ve silahlara karşı koymasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Halk hiç tartışmasız bir destan yazdı, Allah onlardan razı olsun. İnsanların korkusuzca tankın, silahların üzerine gitmesi inanılmaz bir şey. İnsanımız gerçekten çok kahraman. O gece meydanlara canı pahasına korkmadan gitti. Dolayısıyla bu insanların fedakârlığını hiçbir şeyle ölçmek mümkün değil.

Allah planlarını bozdu

Darbecilerin hedefinde öncelikle kimler bulunuyordu?

Ben belediyeden çıktıktan yarım saat sonra iki astsubay beni teslim almaya geliyor. Cumhurbaşkanını on beş dakikayla kaçırıyorlar. Başbakanı beş, Orman Bakanını on dakikayla yakalayamıyorlar. Buna tesadüf demek mümkün mü? Bu Allah'ın lütfu ilahisi. Darbecilerin planını bozan en büyük oyun kurucu Allah'tır.

Muhalefet ve medyanın da darbeye karşı net tavır koyması gerek halk gerekse uluslararası kamuoyu nezdinde nasıl bir etki yaptı?

İktidarı muhalefetiyle darbeye karşı konuldu ve FETÖ tarafından yapılan bir darbe girişimi konusunda hemfikir olundu. Kavga ikliminin ortadan kalkıp sulh ikliminin sağlanması çok takdir edilesi bir olay.

1960-1980 darbesini yaşayan ve o dönem cuntaya karşı koyamayan halka kıyasla 15 Temmuz'da canını ortaya koyanların arasında nasıl bir fark var?

Başlarında bir lider ve o liderin bir ayrıcalığı var; Recep Tayyip Erdoğan. Nesil de eski nesil değil, arada büyük fark var.

Halk ne derse o olmalı

Halkın darbecilere yönelik idam isteği konusunda düşünceleriniz nelerdir?

Halk ne derse o olmalı. Parlamentodan idam cezası geçerse referanduma sunulmalı. Halk son sözü söylemeli. Yüzde seksen oranında halkın bunu istediğini görmek daha iyi olacaktır.

FETÖ terör örgütünün yeni hainliklere kalkışacağını düşünüyor musunuz?

Bundan sonra işin peşini bırakmayacaklardır. Yeni niyetleri DAEŞ ve PKK'yı aynı gün içerisinde Türkiye'nin değişik yerlerinde aniden harekete geçirmek. DAEŞ'in ve PKK'nın oluşturduğu kargaşayla meşgul olunurken ordunun içerisinde yeniden bir grubun darbe teşebbüsüne kalkacağını düşünüyorum. Ama devlet bunun önlemini alacaktır. Bunda başarılı olamayacaklar ama ondan sonra tek yolları kalıyor; suikast.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telekonferans yöntemiyle bağlanıp katılımcılara hitap etmesini engelleyen Almanya'nın negatif tavrının altında ne yatıyor sizce?

Almanya'nın yaptığı demokrasiye sığmayan bir hareket. Biz Almanya'nın iç işlerini karışmadık. Sadece darbeyle alakalı Türk vatandaşlarına hitap edip bilgi vermek istedik. Bu tip davranışlar bizde Almanya'nın bu işin arkasında olduğu intibaını doğuruyor.

milat

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.