Pilot açığına maaşlı çözüm

Pilot açığına maaşlı çözüm
Darbe girişimi sonrası 265 pilotun ihraç edildiği Hava Kuvvetleri’ne terör operasyonlarının sekteye uğramaması için acil önlemler alındı.

Milli Savunma Bakanlığı, pilotluğu cazip kılmak için uçuş tazminatı gibi bazı artışlarla maaş desteği verecek.

FETÖ’nün kanlı darbe girişimi sonrası TSK’daki temizlik operasyonu bir yandan da askeri personel açığına neden oldu. Bölge şartları, içeride ve dışarıda terörle mücadelenin en yoğun şekilde devam etmesi nedeniyle hızla harekete geçildi. Özellikle hava operasyonlarının sekteye uğramaması için acil önlemler alındı. Karar’a bilgi veren Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yetkilisi, Hava Kuvvetleri Komutanlığı pilotluğunu cazip kılmak için uçuş tazminatları gibi bazı artışlarla maaşların destekleneceğini açıkladı.

FETÖ’CÜ PİLOTLAR ATILDI

Halkın üzerine bomba atan ve FETÖ bağlantısı olan 265 pilotun ordudan atıldığını ifade eden MSB yetkilisi, bu açığın hızla giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Bu kapsamda GATA’daki FETÖ’cü doktorların çeşitli bahanelerle ordudan ayırdıkları, gerçek olmayan raporlarla sağlıktan eledikleri ya da FETÖ mensubu komutanların psikolojik mobbing yöntemleriyle istifa yoluyla TSK’dan uzaklaştırılanların geri çağrılacağını bildirdi. Yapılan çalışmanın tamamlandığı, TSK’nın pilot ihtiyacını karşılayan KHK’nın yayınlanacağı belirtildi.

İHTİYAÇ KARŞILANACAK

MSB yetkilisi pilot ihtiyacının sivil havacılıkta çalışan pilotlardan, pilot yetiştiren kurumların ve üniversitelerin mezunlarından, pilot yetiştiren fakülte bölümlerinden yeni kurulan MSB üniversitesine yatay geçişle, Harp Okulundan ya da muvazzafken FETÖ mağduru olarak ordudan atılanlardan pilot ihtiyacının hızla karşılanacağını belirtti. HKK pilotluğunun cazip hale getirilmesi için maaş artışı gibi özendirici düzenlemeler planlandığını belirten yetkili, “Kamuoyunda askeri uçağı uçuracak pilot yok algısının ise yanlış olduğunu vurguladı. Acil durumlar için yeterli pilot var ancak, elbette pilot ihtiyacı da var” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.