KYK yurt başvuruları başladı!

KYK yurt başvuruları başladı!
22 Ağustos 2016 Pazartesi günü saat 23:59’a kadar KYK yurtlarında kalmak isteyen öğrencilerin başvurularını e-devlet üzerinden yapabilecekleri açıklandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK yurtlarında kalmak isteyen öğrencilerin başvurularının başlamasıyla ilgili açıklama yaptı.

İşte Bakanlığın o açıklaması

Bunun için e-devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine  ( internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olması gerekmektedir. 

Başvurular www.turkiye.gov.tr internet adresinden hiçbir ücret ödemeden gerçekleştirilebilecek. Başvuruya ilişkin ayrıntılı bilgi; kyk.gsb.gov.tr adresinde bulunan “Başvuru Kılavuzu”ndan alınabilecektir.

Başvuru sırasında 2016-OSYS ile örgün yüksek öğrenim programına kayıt yaptıran öğrencilerin ÖSYM; 30 Haziran 2016 ve öncesinde bir örgün yüksek öğrenim programına kayıtlı olan öğrencilerin ise ARASINIF kutucuğunu işaretlemesi önem taşımaktadır.

Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından bilgilerinde değişiklik olan öğrenciler, başvuru süresinin sonuna kadar bilgilerini yine e-devlet üzerinden güncelleyebilecektir.

Başvuru sonuçları, yapılacak değerlendirmeler neticesinde kyk.gsb.gov.tr Kurumsal web sayfasından duyurulacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.