Karanlık Oda’dan Mehmet Şevket Eygi Üstad’a yakışıksız ima

Karanlık Oda’dan Mehmet Şevket Eygi Üstad’a yakışıksız ima
Oda Tv adlı haber sitesi, özellikle dinlerarası diyalog konusunu herkes desteklerken yerebilmiş nadir aydınlardan olan Üstad Mehmet Şevket Eygi’ye “FETÖ’cü” imasında bulundu.

Marjinal sol görüşlü Oda Tv adlı haber sitesi, özellikle dinlerarası diyalog konusunu herkes desteklerken yerebilmiş nadir aydınlardan olan Üstad Mehmet Şevket Eygi’ye “FETÖ’cü” imasında bulundu.

Mehmet Şevket Eygi hoca, şuan Milli Gazete ile Vahdet gazetelerinde günlük yazılar kaleme alıyor. Eygi, Milli Gazete’deki bugünkü yazısında, kendinden bahsetti, paraya pula bakışını, nelerden hoşlanıp neleri sevmediğini anlattı.

Eygi yazısının bir bölümünde “En nefret ettiğim haşarat: Din sömürücüsü, mukaddesat bezirganımuzir eşkıyadır. Allah belalarını versin! Acıdığım ve tiksindiğim kimseler: Hizmet ettiğini sanan geri zekalılardır. Sahte ilim adamlarından, sahte mürşidlerden hiç hoşlanmam” dedi.

Oda Tv adlı haber sitesi, geçmişten bu yana duruşu malum olan Mehmet Şevket Eygi’nin bu ifadelerinden yola çıkarak yakışıksız bir haber yaptı.

“Mehmed Şevket Eygi’den ilginç satırlar” başlıklı sözde haberde, Eygi’nin bu sözleri aktarıldıktan sonra “acaba” denilip, şu iğrenç imada bulunuldu:

“Mehmed Şevket Eygi “Hizmet” kelimesini de geçirerek eleştirilerini sıralarken, “Benim ismini sakın Gülen Cemaati ile anmaya kalkmayın” mesajı mı verdi?

Öyle ya…

Fethullah Gülen “Küçük Dünyam” kitabında anlatır.

Gülen’le Eygi’nin tanışıklığı 1957 yılına dayanır.”

GÜLEN’LE TANIŞIK OLMAYAN MI VARDI?

FETÖ elebaşı Gülen’le tanışıklığının 1957’ye dayandığına vurgu yaparak, Eygi hocayı “FETÖ’cü” gibi göstermeye çalışan  Oda Tv, bu iğrençliğiyle üstadı tanımadığını, üstadın yazılarını takip etmediğini gösterdi. Mehmet Şevket Eygi hoca, Gülen’i İslami camiada el üstünde tutulurken tenkit edebiliyor, özellikle dinlerarası diyalog kumpasına işaret ediyordu.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.