Şenol Güneş yönetimi topa tuttu!

Şenol Güneş yönetimi topa tuttu!
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Lig TV'nin sorularını yanıtladı.

 Beşiktaş Yönetimine sezon başından bu yana bazı bölgeler için transfer talepleri olduğunu dile getiren Güneş, "Söylesek de bazı şeyler değişmiyor" dedi.
 
Samuel Eto'o hakkında açıklama yapan Şenol Güneş, "Eto'o benimle ilgili bir konu değil, oyuncu kendi gelmek istedi" dedi.
 
Yapılacak transfer sayısı hakkında konuşan Güneş, "Şu an 5-6 oyuncu lazım, en az 3 isim alınmalı. Sol bek lazım, stoper lazım. Tosic sol bek, Adriano sol bek. 4 tane stoper şart. Bunları yönetimle konuştuk, sizlerle konuştuk, hiçbir şey değişmiyor. Türkiye'de kendi kafasındaki planlar yapılıyor.Bizim istediğimiz bazı oyuncular vardı, Galatasaray zaten aldı. Ceza alan takım transfer yapıyor. Biz şampiyon takımken transfer yapamıyorken, UEFA'dan ceza alan Trabzonspor, Galatasaray transfer yapıyor. Bunu ben anlamam, kafam basmaz. Gidenlerin hiçbirine izin vermezdim. Direk oynattığım oyuncuya bunu demem. Santrafor alınmadığı müddetçe, bu takımdaki oyuncular bu baskının altında ezilecekler. Bu net. Sosa'ya ilişkin benim söyleyebileceğim hiçbir şey yok. Bunlar benim bilmediğim konular. Ben de gazetelerden okuyorum." dedi. 
 
Takımdaki kaleciler hakkında da konuşan Güneş, "Üç kalecimiz de iyi. Çok konuşuluyor bu. 'Fabri sakattı neden alındı diyen adam, adam diyorum ismini biliyorum, bugün 'Neden Fabri kadroya alınmadı?' diyor. Bu adam Beşiktaşlı falan değil. Sen onu kötülerken, şimdi onun üzerinden laf ediyorsun" ifadelerini kullandı. 
 
Beşiktaş'ın şampiyon kadrosundan 4 tane oyuncu gitmemesi gerektiğini vurgulayan Güneş, "Bu oyuncuların bu hale gelmemesi lazım. Beşiktaş şampiyon olmuş 4 oyuncu gitmez. Bunda benim hatam var, yönetimin hatası var. Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağız gitmek mantıklı değil. O zaman ilk ben giderim. Para durumu var saygı duyuyorum ama daha çok mutlu olmamız gerekirken daha çok mutsuzluğa neden gidiyoruz anlamıyorum" ifadelerini kullandı.
 
Kamuoyundaki haberlere de tepki gösteren Güneş, "Kamuoyundaki yorum ve haberler çok çirkin. İstenen şey bu, kavga, tartışma. Ben diyorum ki mesele ben değilim, saygı yok, ilişki yok. ben teknik adamım, fikirlerimi yönetime söylerim daha başka bir şey yok. Kamuoyuna da bilgi veririm. Hoca şunu istedi, şunu kovdu, oyuncu şu yüzden gitti gibi sözlerle kavga ortamı hazırlanmaz. Bu oyunlar 20-30 senenin oyunlarıydı. Transfer yapılmak istenen oyuncuya baskı yapılıyor, bunlar iyi şeyler değil" dedi.
 
Adriano'nun her mevkiide oynayabileceğini dile getiren Güneş, "Adriano sol bek oynar, sağda oynar, ortada oynar. Adriano'nun bu tip özellikleri var. Olcay da öyle ama asıl mevkisi farklı." ifadelerini kullandı.
 
Bazı futbolcuların Türkiye'de son dönemde yaşanan olayları kullandığını vurgulayan Güneş, "Türkiye'den gitmek isteyenlere hak vermiyorum. Gelip burada yaşadıktan sonra bu işi bahane için kullanıyorlar. Zaten yaşıyorsun, arkadaşın da yaşıyor. İşine geldi mi onu kullanıyorsun, işine geldi mi aileni kullanıyorsun, işine geldi mi hocayı beğenmiyorsun. Bosman futbolu bozdu. Oyuncu hakları değiştirilmeli, kulüpler biraz daha düşünülmeli. Oyuncu geliyor, 'Ben oynamıyorum' kamuoyu da diyor gitsin. Ben hoca olarak ne yapacağım? Ben, seni iyi çalıştırıyorum gidiyorsun, ben seni kötü çalıştırıyorum takıma zarar veriyorsun. Böyle bir mantık olur mu ya? Barcelona şampiyon oldu, bütün oyuncular sattı? Bana mantıksız geliyor. Gerçi onlar sürekli Şampiyonlar Ligi'nde. Gitmek istiyorsan yine gidersin, sen iyi oynuyorsan değerin kaybolmaz. Kariyerinde Şampiyonlar Ligi oynamamışsa orayı görmek her oyuncunun isteği olmalı." şeklinde konuştu.
 
(Sporx)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.