Numan Kurtulmuş 'taşlama' olayını anlattı

Numan Kurtulmuş 'taşlama' olayını anlattı
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Mürşitpına Sınır Kapısı'ndan dönerken uğradıkları saldırıyla ilgili ilginç bir diyaloğu paylaştı..

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan dönerken taşlandıklarını ve yanlarında bulunan Şanlıurfa Emniyet Müdürü'nün bilerek önlem alınmadığına dair kendilerini uyardığını söyledi. 

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 24 TV'de gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

'HESAPLARI BERABER YAPTIKLARI ANLAŞILIYOR'

"FETÖ-PKK arasında doğrudan bir ilişki olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine "Bir ilişkinin olduğu görünüyor.'' diye cevap veren Kurtulmuş, DAEŞ, FETÖ ve PKK'nın ortak noktasının Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak ve insanları bölmek olduğunu söyledi. 

Kurtulmuş şöyle devam etti:

''Bunların nihai hedeflerinde çok ciddi müştereklikler var, bunlar bu müştereklikler üzerinden de öyle görünüyor ki bir takım hesapları beraber yaptıkları anlaşılıyor. Özellikle belli yerlerde terör örgütlerinin rahat hareket etmesi için emniyetteki ve belki de Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki elemanları vasıtasıyla onların zeminlerini de genişlettikleri görülüyor."

TAŞLA SALDIRDILAR

Kurtulmuş ayrıca, Kobani'den gelen mültecileri karşılama sırasında başından geçen ilginç bir olayı da anlattı. 

Bugün televizyondan Şanlıurfa Emniyet Müdürünün ifadelerini izlediğini dile getiren Kurtulmuş, Suriye'nin Kobani bölgesinden bir gün içerisinde gelen 90 bine yakın Suriyeli'yi karşılamak için gittikleri Mürşitpınar Sınır Kapısından dönerken beraberindeki bakanlarla beraber bölücü terör örgütü mensuplarının taşlı saldırısına maruz kaldıklarını söyledi.

'ASKERLER BİLEREK TEDBİR ALMADI'

Kurtulmuş, "Emniyet müdürü diyor ki 'o gün oradaki askeri yetkililer bilerek önlem almadılar, tedbir almadılar, bir zaafiyet oluştu.' Orada üç bakanın taşlanması büyük bir olay, daha vahim bir olay da olabilirdi. Bunun önü açıldı.

Allah'tan, anladığım kadarıyla emniyet müdürü kendisince sivil bir takım polislerle tedbirler almış. Bu bir tanesi, buna benzer kim bilir hangi olaylar oldu." değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.