FETÖ'nün 2 ve 3 numaralı ismi belli oldu

FETÖ'nün 2 ve 3 numaralı ismi belli oldu
Uşak'ta FETÖ terör örgütüne yönelik yaklaşık 1 yıldır devam eden soruşturma kapsamında çok önemli bir gelişme yaşandı.

Uşak'ta FETÖ terör örgütüne yönelik yaklaşık 1 yıldır devam eden soruşturma kapsamında çok önemli bir gelişme yaşandı.Örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in "bir numaralı" sanık  olarak yer aldığı 13'ü tutuklu 111 sanıklı iddianame, Uşak 2. Ağır Ceza  Mahkemesince kabul edildi. 
 
ÖRGÜTÜN 2 VE 3 NUMARALI İSMİ
 
İddianamede, 2 numaralı şüpheli olarak FETÖ'nün "İsrail imamı" firari Harun Tokak, 3 numaralı şüpheli olarak örgütün eski "MİT ve bürokrasi imamı", halen "Asya imamı" olarak bilinen firari Murat Karabulut, 4 numaralı şüpheli olarak da Karabulut'un yardımcısı Uşaklı iş adamı Hazim Sesli yer alıyor. 
 
Sanıkların örgütün finans kaynaklarını yönettikleri, "himmet", "bağış", "kurban", "zekat" gibi yöntemlerle özellikle iş adamlarından topladıkları paraları kurdukları paravan şirketler aracılığıyla ABD'ye aktardıkları iddia ediliyor.
 
Uşak Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'nin finans ayağına yönelik Eylül 2015'te başlattığı soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 83 kişiyi gözaltına almış, FETÖ yapılanmasında "bürokrasi imamının yardımcısı" olduğu iddia edilen iş adamı Hazim Sesli ile Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 13 kişi tutuklanmıştı. Operasyon kapsamında 20 kişi hakkında ise yakalama kararı çıkarılmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.