Dick Advocaat resmi sözleşmeyi imzaladı!

Dick Advocaat resmi sözleşmeyi imzaladı!
Fenerbahçe'nin dün İstanbul'a getirdiği Hollandalı teknik adam Dick Advocaat Sarı Lacivertliler'le sözleşme imzaladı. Başarılı futbol adamı ayrıca takımın yeni taktiğini de açıkladı.

Fenerbahçe'de Dick Advocaat dönemi başladı. Hollandalı teknik adam, Ülker Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında kendisini bir yıllığına Fenerbahçe'nin teknik direktörü yapan sözleşmeye imza attı. İmza töreninde asbaşkan Şekip Mosturoğlu da yer aldı. 

Advocaat ve Mosturoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

Dick Advocaat:

Gerçekten bu ailenin bir üyesi olduğum için çok mutluyum. Başkanımıza, onun kardeşine, Hasan'a (Çetinkaya) çok teşekkür ediyorum. Burada olmak hepimiz için büyük bir gurur...

Şekip Mosturoğlu:

"Pereira'nın uyması gereken antrenman kriterleri vardı"

İnşallah Dick Advocaat çok büyük hizmetler, faydalar sağlayacaktır bize... Kendisine de hayırlı olsun diyorum.Önceki hocamızla ilgili süreç hukuki bir süreçtir. Bu uzun zaman alacak. Giden hocamızın sözleşmesinde antrenmanları ulusal ve uluslararası kriterlere göre yaptıracağına dair madde var. Bunların hepsi yazılı kriterler... Biz yönetim olarak bu işten anladığımızı iddia etmiyoruz ama bundan anlayan profesyoneller var. Biz onlara sorduk. Bu hukuki bir ihtilaf... Fenerbahçe uluslararası hukuk bürolarıyla çalışıyor. Bizim hocaya "şu formasyonda oyna" deme onu eleştirme gibi bir yetkimiz yok. Ama onun uyması gereken yazılı kurallar var.

Dick Advocaat: 

Takımla bir kere idmana çıkma fırsatı buldum. Fenerbahçe, son yıllarda ligi ya birinci ya ikinci sırada bitirmiş. Bu da kaliteli bir kadrosu olduğu anlamına geliyor. Bizim Galatasaray ve Beşiktaş'la aramızda fark yaratmamız lazım. 

"Sistemim belli: 4-3-3"

Benim sistemim 4-3-3 ancak bu biraz da oyunculara bağlı... 4-4-2'nin daha iyi olacağını hissedersem ona geçeriz. Bu oyuncularımın adaptasyonuna bağlı bir durum...

"Herkes çok çalışacak, savaşacak"

Başta da söylediğim gibi bizim için en önemli nokta maç içinde insiyatif alabilmemiz. Ben bu düşüncemi oyuncularımla da paylaştım. Bir yola çıkıyorsak herkes bu yolu sahiplenmeli... Herkes çalışmak, savaşmak ve mücadele etmek zorunda... Bireysel katkılar da bunlarla birleşirse başarılı oluruz. 

"'Van Persie birinci forvet diyemem"

Öncelikle bir oyuncuyla çıkmadığımızı bu yola söylemek gerekir. "Van Persie bu takımın birinci forvetidir" diyemem. Transferle ilgili de bir şey söylemek zor. Geleli henüz bir gün oldu. Ancak bizim kadromuz yeterince iyi...

"Artık yeni hedeflerim var"

Ben daha önce de buraya gelmiştim. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ı da tanıyorum. Hepsi büyük kulüpler... Yeni bir görev ve hedefler için yola çıkma düşüncesi benim üstümde buraya gelmem yönünde bir baskı yarattı. 

"Bir yerden başlamak lazım"

Grasshoppers maçında kesinlikle 4-3-3 oynayacağız. Oyuncularımıza baktığımızda da benim istediğim sistemi oynamayı seven oyuncular var. Bu konuda pek sorun yaşayacağımızı da sanmıyorum ama risk de almayacağız. Sonuçta bir yerden başlamamız lazım. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.