Dursun Özbek'ten transfer müjdesi

Dursun Özbek'ten transfer müjdesi
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın toplamından daha fazla kupa aldıklarını ifade ederek, iki ya da üç transfer daha yapacaklarını açıkladı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yeni sezon öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Sohbet toplantısına yönetim kurulu üyeleri İsmail Sarıkaya, Ural Aküzüm, Alper Narman ve Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu da katıldı. Başkan Özbek, yemekte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"İki rakibimizin toplamı kadar kupa aldık"

İki sezonda 6 kupadan 5 tanesini alan futbolcuları ve teknik heyeti kutlayan Özbek, “Kupalar sadece futbolda gelmedi. Baskette Eurocup, voleybolda ikincilik ve amatör sporlardaki kupalar var. Bu kupalarla müzede yer bulmak zorlaştı. Neredeyse iki rakibimizin toplamı kadar kupa aldık" dedi.

"Galatasaray, Türk sporunun en eski çınar"

Türk sporunun en eski çınarının Galatasaray olduğunu vurgulayan Dursun Özbek, "Bu kültür Türk sporuna önemli değerler getirdi. Geçmişimizden kopmadan geleceğimizi planlıyoruz. Hedeflerimize varmak için kaliteden ödün vermiyoruz. Yönetimde, sporcuda ve seyircide kalite bizim için çok önemli. Yönetimde kalite demek sistemi ve finansı şeffaf bir biçimde iyi yönetmek. Sporcu kalitesi demek, bu formayı taşıyan isimlerin içinde bulunduğu kültürü iyi algılaması demek; bu değerlere bağlı olması demek. Seyirci kalitesi demek nezih olan ve takımına sahip çıkan demektir. Bu anlayışı bozanlar elbette var ama bunlar çok az bir kesim. Bunlar geneli etkilememelidir" şeklinde konuştu.

"Provokasyon var"

Beşiktaş ile oynadıkları Süper Kupa maçında yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulanan Özbek, “Maalesef 25 kişilik bir kitle provokasyona gelmiştir. Biz Galatasaray olarak bu davranışı sergileyenleri kabul etmiyoruz. Ülkede birlik ve beraberlik dönemi yaşanmaya başlamışken böyle görüntüleri kabullenemiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Keşke pankartta iki takımın da logosu olsaydı”

Dursun Özbek, final günü sadece Beşiktaş seyircisinin koreografisine izin verilmesi konusunda ise şu açıklamayı yaptı:

"Antalya'daki Ziraat Türkiye Kupası'nda benzer bir durum yaşandı. Maraton tribün bizdeydi. Centilmenlik anlaşması gereği koreografi yapılmadı. Süper Kupa da federasyon kontrolünde olan bir organizasyon. Maç öncesi toplantıda yine centilmenlik anlaşması yaptık. Daha sonra centilmenlik anlaşmasına aykırı bir durum gördüm. İlgilileri uyardım. Ortak kararlara uyulmasının sağlanmasını istedim ama topu taca attılar. Konuyla kimse ilgilenmedi. Beşiktaş büyük bir pankart astı. Biz böyle konuşmamıştık. Pankartın içeriğine katılmamak mümkün değil, o konuda bir itirazımız yok. Bizler kupa gelirlerini 15 Temmuz şehitleri yakınlarına bağışlayan bir kulübüz. Keşke aynı pankartta bir yanda Galatasaray diğer tarafta Beşiktaş logosu olsaydı. Ayrıca Beşiktaş seyircisinin Galatasaray aleyhinde yaptığı tezahüratlar da hakaret gibiydi. Hukuk yeni yapılanıyor ve güzel gelişmeler var. Biz hukuku takip edeceğiz.”

"Önceliğimiz şampiyonluk"

Başkan Özbek, sarı-kırmızılı kulübün önceliğinin şampiyonluk olduğunun vurgusunu yaparken, “Bu doğrultuda yeni sezona hazırlandık. Ne kadar kupa varsa hepsini almayı hedefliyoruz" dedi.

“İki ya da üç futbolcu almayı düşünüyoruz”

İki ya da üç futbolcu daha almayı düşündüklerini belirten Özbek, “Ancak göndermek istediğimiz oyuncular da var. Finansal dengeyi sağlıklı tutmak çok önemli. Buradaki kriterlerin başında taahhütlerin yerine gelmesi önemli. Dolayısıyla bizim Galatasaray'ı kuvvetlendirmek için yapacağımız transferlerin önünde mevcut oyuncuların kulüpten ayrılmaması yatıyor. Onlarla görüşüyoruz; kontratların feshi Galatasaray'ın önünün açılmasını sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

"Her kulübün anlaşması farklı"

UEFA ile yapılan anlaşmanın detaylarını açıklayan Özbek, şunları söyledi:

“UEFA, Galatasaray'a transfer yasağı getirmemiştir. 'Sattığın kadar oyuncu alabilirsin' sınırlaması da getirmedi. Bize, 'Futbolculara ödeyeceğiniz maaşları ve maç başı toplamı maliyeti 65 milyon Euro'yu geçmesin' diyor. Tek kriter bu. Diğer takımların ve Galatasaray'ın yaptıkları sözleşmeler UEFA nezdinde aynı değil. Bunun bilinmesi lazım. UEFA kriterlerine dikkat ediyoruz, transfer bütçe ve dengelerini de hassas biçimde kuruyoruz. Başarıyı getirecek sporcu transferine devam edeceğiz ama bu bir denge içinde olacak."

"Cezalar Gündeme Gelmesin"

Futbolculara verilen cezaların yönetimin kararı olduğunu ifade eden Dursun Özbek, “Ceza konusu artık gündeme gelmemeli. Ceza yönetim kurulu kararı olarak tecelli etmiştir" dedi.

"Zarar 16-17 milyon Euro"

Kulübün geçen sezon 52 milyon Euro, bu sene ise 23 milyon Euro zarar ettiğini açıklayan Özbek, “Bunun içinde bir vergi uzlaşma bedeli var. Geçtiğimiz aylarda Ankara'da 2009 ve 2011 yıllarından gelen bir vergi uzlaşmasına girmiştik. Borçlarımızın üzerine bu 20 milyon TL de eklendi. Galatasaray'ın gerçek zararı yaklaşık 16-17 milyon Euro'dur. Bunun 7 milyon Euro'su da geçmişten gelen vergi borcudur" şeklinde konuştu.

Yeni sezonun herkese hayırlı olmasını temenni eden Başkan Özbek, “Türkiye bu sezon sporda birlik ve beraberliği sergileyecektir" diyerek sözlerini tamamladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.