Dick Advocaat: “Takımda bireysel isimler üzerine..."

Dick Advocaat: “Takımda bireysel isimler üzerine..."
Dick Advocaat, “Takımda bireysel isimler üzerine konuşmak benim tarzım değil. Takımın sistemine en iyi karşılık verecek olan isimler sahada olacak. İsmi ne olursa olsun takımın ihtiyaçlarına göre kararlar vereceğiz” dedi.

UEFA Avrupa Ligi Play-off Turu ilk maçında yarın Grasshoppers’ı konuk edecek olan sarı-lacviertli takımda yeni Teknik Direktör Dick Advoocat, kritik karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Hollandalı çalıştırıcı, “Umarım yarın taraftarımız gelir ve burada bizi destekler çünkü onlara ihtiyacımız var. Fenerbahçe’den çok sayıda oyuncu tanıyorum. Bazı oyuncularla konuşma fırsatı da bulmuştum. Herkes ne yapması gerektiğini biliyor. Biz Avrupa Ligi’nde olmalıyız. Burada olmamanın hiçbir bahanesi olamaz. İki maç için de üstünüz” açıklamasını yaptı.

“Elimde rakip analiziyle ilgili bilgiler var”

“Benim için en önemli maç ilk oynayacağım maçtır” diyen Fenerbaçe’nin yeni Teknik Direktörü Dick Advocaat, “Önümüzdeki ilk maçı geçmemiz gerekiyor. Rakip analiziyle ilgili bilgiler var elimde. Yarın da takımla toplantı yapıp oyuncularımla bu bilgileri paylaşacağım. Ben kendi takımıma odaklanan biriyim. Rakibimiz kontra atak oynayan bir takım. Ön tarafta bireysel yetenekleri yüksek olan bir takımla oynayacağız. Taraftarımız da yarın arkamızda olursa yarın ne oynayacağımızı hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

Hücum futbolu

Sarı-lacivertli takıma hücum futbolu oynamak istediğini ifade eden Advocaat, “Bunu oynarken de rakibe adapte olacağımız anlar da olacaktır. Ama oyunun nasıl oynayacağına saha içerisinde biz karar vermeliyiz. Bir organizasyon içerisinde olup bireysel yetenekleri de üzerine katarsak her şey daha verimli olur. Bu sezon önemli bir sezon ve bunun değerini bilmeliyiz” dedi.

“Takımın ihtiyaçlarına göre kararlar vereceğiz”

Takımda tanınmış çok fazla isim olduğuna değinen deneyimli çalıştırıcı, "Örneğin; kaptanımız Volkan Demirel. Van Persie de bu takımın önemli bir parçası ama takımda bireysel isimler üzerine konuşmak benim tarzım değil. Takımın sistemine en iyi karşılık verecek olan isimler sahada olacak. İsmi ne olursa olsun takımın ihtiyaçlarına göre kararlar vereceğiz. Ama Van Persie’nin takımda olmasından dolayı mutluyum” açıklamasını yaptı.

“Önümüzdeki 4 maçın ardından takımla alakalı fikir edineceğim”

Takımdaki yetenekli ve genç oyuncuların nasıl bir kadro yapısı ile ortaya çıkacağı ile alakalı soru üzerine Advocaat, “Yeterince iyi misiniz?’ bu önemli. Yaşlarına dikkat edeceğiz ama ihtiyacımızı iyi bir şekilde görüp onu belirlememiz lazım. Gençsiniz, iyisiniz neden oynamayasınız. Ben Fenerbahçe kulübünün teknik direktörüyüm. O sebeple Fenerbahçe favori olmalı ama Avrupa’da her şey mümkün. Son yüzyılda olduğu gibi herhangi bir takımın hocasıysam o takımın üzerine kendimi koyup o takımı favori görmeliyim. Önümüzdeki 4 maçın ardından takımla alakalı fikir edineceğim. Farklı bir sistemde aynı oyuncularla oynayacağız. Ancak oyuncularım oynamak mı kulübede mi yoksa tribünde mi olmak istiyor. Bunu bana göstermeliler” diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.