Cezaevlerinde heyecanlı bekleyiş

Cezaevlerinde heyecanlı bekleyiş
38 bin kişinin tahliye edilmesi kararının açıklanmasıyla birlikte mahkum yakınları cezaevlerine koştu.

Silivri Cezaevi'nde heyecanlı bekleyiş

Silivri Cezaevi önünde tahliyeleri bekleyen mahkum yakınları, karardan memnun olduklarını söyledi. 

Denetimli serbestlik kapsamında kapalı ve açık ceza infaz kurumlarından yaklaşık 38 bin kişinin tahliye edilmesi kararının ardından mahkum yakınları cezaevlerine koştu. Heyecanlı bir şekilde cezaevlerine giden mahkum yakınları, yapılan düzenlemeden memnun olduklarını belirtti. Silivri Cezaevi önünde mahkum olan yakınlarını bekleyen vatandaşlar, tahliye kararını değerlendirdi. "Kardeşimi bekliyorum" diyen bir vatandaş, "İnşallah çıkacak. Suçu kavga, gürültü, o tarz şeyler vardı. 3-4 senedir yatıyor. Şu anki yasadan çıkacak diye bekliyoruz. 1 senesi kalmıştı, açık cezaevine çıkacaktı. Sevindik" derken, mahkumun annesi ise, "1 sene yatıp çıkacaktı zaten. Tahliyesini duyunca tabi sevindik" şeklinde konuştu.

Çocuğu cezaevinde olan bir vatandaş da, "Birkaç dosyası vardı, onlar yanmıştı. Şuanda bu yasa bize güzel bir sürpriz oldu" diye konuştu.

Eşinin cezaevinden çıkmasını bekleyen bir kadın ise, "Eşim 2 sene tutuklandığı zaman yatmıştı. Aradan 9 sene geçti, mahkeme sonuçlandı. Tekrardan 2 senedir cezaevinde. Çıkıp çıkmayacağına dair kesin bir şeyimiz yok ama bekliyoruz, umutluyuz" diyerek eşine haksız yere uzun süre hapis cezası veren hakimlerin FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan kişiler olduğunu söyledi.
Mahkum yakınlarının cezaevi önündeki bekleyişleri devam ediyor. 

Manisa'da heyecanlı bekleyiş

Manisa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda yakınları bulunan vatandaşlar bilgi almak için cezaevine giderken, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, “İnfaz savcılarımız ve personelimiz çalışmaya başladı. Bütün hükümlü dosyaları elden geçiriliyor. En geç 5 gün içinde tamamını halletmeyi planlıyoruz” diye açıklamada bulundu.

Adana'da, Kanun Hükmünde Kararname'den (KHK) faydalanabilen cezasının bitimine en fazla 2 yıl kalmış mahkumların yakınları, cezaevi önünde tahliye bekliyor.

Adana'da heyecanlı bekleyiş

KHK sayesinde, 1 Temmuz 2016 öncesinde işlenmiş suçlar nedeniyle salıverilmelerine 2 yıl kalan, kapalı ve açık ceza infaz kurumlarındaki yaklaşık 38 bin kişinin cezaevlerinden tahliye olması bekleniyor.
Yakınlarının cezaevinden tahliye olacağını duyan vatandaşlar ise cezaevleri önünde nöbet tutmaya başladı.
Adana E Tipi Cezaevi önünde eşinin tahliyesini bekleyen Nalan Köser, “Eşimin bir yılı kaldı. Televizyonlar, tahliye edileceklerini söylüyor. Gel-git yorulduk artık. 2-3 saattir burada bekliyorum. Devlete kalmış artık. Kararı güzel yorumluyoruz, mutlu olduk. Çıkarlarsa tüm aileler mutlu olacak” dedi.

Yusuf Yılmaz isimli vatandaş ise oğlunun trafik kazası nedeniyle cezaevine girdiğini belirterek, "Allah Tayyip Erdoğan'dan razı olsun. Sabah 7'den beri buradayım. İnşallah tahliye olacak, bekliyoruz” diye konuştu.
Adana Yarı Açık Cezaevi'nde cezasını çeken ve izinde olan Ömer Faruk Kılıç ise 7 ay cezasının kaldığını ifade ederek, “Böyle bir uygulama olması çok mutlu etti. Sevenlerimiz, dostlarımız, çoluğumuz, çocuğumuz var. Çok dua ediyoruz. Adana'da yarı açık cezaevinde ortalama 300-400 kişi bundan faydalanacak” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.