HDP’ye göre PKK saldırısı “gelişme”

HDP’ye göre PKK saldırısı “gelişme”
FETÖ’ye yönelik operasyonlara paralel olarak kahpe eylemlerini artıran PKK’nın bugünkü saldırılarının ardından HDP’den haince bir açıklama geldi. HDP, terör eylemlerinden “gelişme” diye söz etti.

Terör örgütü FETÖ’ye yönelik operasyonlara paralel olarak kahpe eylemlerini artıran PKK’nın Van’ın ardından Hakkari, Elazığ ve Bitlis’te bomba patlatmasının ardından HDP’den haince bir açıklama geldi. HDP, terör eylemlerinden “gelişme” diye söz etti.

Van, Hakkari, Elazığ ve Bitlis’te yaşanan PKK terörü üzerine HDP MYS’sından yazılı bir açıklama yapıldı.

HDP, yine PKK ve kahpe eylemini kınamadı.

Açıklamada, PKK’nın terör eylemlerinden “gelişme” diye söz edilerek “Bugün Elazığ’da, geçtiğimiz günlerde Van ve Diyarbakır’da yaşanan gelişmeler bizim için büyük bir üzüntü ve kaygı konusudur” denildi.

ÜSTÜ ÖRTÜLÜ TEHDİT

HDP açıklamasında aba altından sopa da gösterilerek “Türkiye adım adım ağır çatışmaların yaşanacağı her gün canlarımızın yitirileceği, evlere ateşin düşeceği bir ortama sürükleniyor” ifadesine yer verildi.

“MÜZAKERE” TALEBİ

HDP açıklamasında ayrıca “Bu toprakların en kadim meselelerinden biri olan Kürt sorununda çözüm adımları için daha fazla beklenmemelidir. Herkesi bu söylediklerimizi düşünmeye ve adım atmaya bir kez daha davet ediyoruz. Şiddetin günlük yaşantımızın kanıksanan bir parçası olması kabullenilemez. Bir an önce akan kanın durması, şiddetin sona ermesi ve sorunlarımızı konuşarak, müzakere ederek çözme konusunda adımlar atılması çağrımızı yineliyoruz” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum