Yasmani Copello bronz madalya kazandı

Yasmani Copello bronz madalya kazandı
2016 Rio Olimpiyat Oyunları atletizm branşında, erkekler 400 metre engelli finalinde Türkiye'yi temsil eden Yasmani Copello Escobar, bronz madalya kazandı.

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki devam eden 2016 Rio Olimpiyatları'nda atletizm müsabakaları erkekler 400 metre engelli finalinde Yasmani Copello Escobar, 47 saniye 92 saliselik derecesiyle yarışmayı 3. sırada tamamlayarak bronz madalya kazandı. Yarışmayı 47.73’lük derecesiyle ABD’li Kerron Clement birinci, 47.78’lik dereceyle bitiren Kenyalı Boniface Mucheru Tumuti ise ikinci sırada tamamladı.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, bu başarıdan dolayı gurur yaşadıklarını belirterek, "Turkcell olarak Türkiye Atletizm Federasyonu ile yaptığımız 3 yıllık kader ortaklığının önce Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda ardından da 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda ülkemize başarı olarak geri dönmesinin yaşattığı mutluluk tarif edilemez. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın himayesinde 2020 hedefiyle, Türk sporunun gelişmesi için verdiğimiz destek bizler için çok kıymetli. Yasmani Copello’nun, bu destek sayesinde bayrağımızı, en büyük spor organizasyonunda üçüncü olarak göndere çektirmesinin gururunu yaşıyoruz. Kendisine ileriki spor hayatında da başarılar diliyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.